ללא נושא

חדשות כיפה צוות ישיבת קרני שומרון 08/02/06 15:18 י בשבט התשסו

שאלה

מה פירוש איסור יחוד ונגיעה? והאם ידידות בין בן לבת נחשב ל "גילוי עריות" ?

תשובה

שלום לך
אנסה לענות על שאלותך אחת לאחת:
1. איסור יחוד - הוא איסור מהתורה (יש אומרים שהוא מדרבנן, אך זה לא משנה את החומרה שבדבר) הבא למנוע מאיש ואישה להגיע למצב של איסור, לכן אסור לאיש ואישה להתייחד בחדר אחד שהוא נעול ואין אפשרות לאדם מבחוץ להכנס לחדר. ישנם עוד הרבה פרטים רבין לדין זה לכן כתבתי את ההגדרה הכללית בלבד.
2. איסור נגיעה הוא איסור לגעת בבת שאינה אישתו, בין אם היא רווקה ובודאי אם היא נשואה, שוב מטרת האיסור היא למנוע קירבה הגורמת להירהורי עבירה וכן לעבירה עצמה.
3. ידידות בין בן לבת אינו גילוי עריות, גילוי עריות הוא קיום יחסים אינטימיים עם בת משפחה כגון אב עם ביתו או בת עם בנה וכדומה.
יש לציין שעל כל אדם להשתדל ולהמנע מקשר עם בת לצורך ידידות בלבד גם אם אינם עוברים על האיסורים הנ"ל, מהחשש שזה יוביל לחטא. וגם אם שניכם חזקים מאוד כבר אמרו חז"ל שאין אפוטרופס לעריות.

בברכה צוות המשיבים קרני שומרון
אם אתה מעוניין בפירוט תוכל לפנות ל: karnei_shomron@intermail.co.il