ללא נושא

חדשות כיפה הרב רונן לוביץ 31/05/06 10:53 ד בסיון התשסו

שאלה

האם מותר להעתיק ולרמות בבחינה באזרחות???(יש לציין שאני לא רואה שום ערך באזרחות של ימינו ורק המבחן לשם תעודת הבגרות...)

כמו"כ אותה שאלה לגבי בחינות בכלל,בשאר המקצועות..תודה!

תשובה

לשואל שלום,
אסור בשום אופן להעתיק ולרמות בבחינות. האיסור לגנוב דעת הבריות קיים ותקף גם אם אינך מוצא ערך בחומר הנלמד. חכמינו החמירו מאוד באיסורי שקר והונאה עד שאסרו לשקר אפילו למטרות טובות משום "למדו לשונם דבר שקר", שכאשר משקרים פעם אחת לטובה עלולים להתרגל לכך ששקר הוא דבר לא נורא.
מעבר לכך, דע לך שגם אם אינך מוצא ערך במקצוע מסוים, אין זה אומר שבעתיד לא תימצא בו ערך. יש סיכוי גדול שבעוד שנים תשמח על כך שלמדת מקצוע זה.
ולבסוף, חשוב בכל התלבטות כזו שנשאל את עצמנו מנין היא נובעת - מיצר הטוב או מיצר הרע? נדמה לי שבמקרה זה התשובה ברורה, וזהו כלי שיכול לסייע לנו להכריע בהתלבטויות כאלה.

בהצלחה בכל הבחינות ומכל הבחינות,
רונן לוביץ