ללא נושא

חדשות כיפה צוות ישיבת פתח תקוה 16/02/06 20:27 יח בשבט התשסו

שאלה

שלום כבוד הרב:

בטעות נישענתי על בן האם אני צריכה לבקש ממנו סליחה?(אבל זה יפדח אותי) או להתרחק משם כאילו כלום לא קרה?

תודה,אור

תשובה

ישנה חלוקה בהלכה בין נגיעה של חיבה לנדיעה שאינה של חיבה שגם ממנה אנו מנסים להמנע כיוון שהחלוקות הללו מאוד דקות .מאידך, ברור שישנו הבדל תהומי בין נגיעה של חיבה בין חבר לידידתו /חבירה לנגיעה של קופאית כאשר היא נונת את העודף של אף שגם ממנה אנו מנסים להמנע מאוד מאוד .
אין לך חובה לבקש סליחה אך נראה לי כי ע":מ להחדיר לנפשנו את אי רצוננו המוחלט מהגיעה זו ,מומלץ לבקש את הסליחה ולדעתי זה חשוב יותר בשבילך!! מאשר בשביל הבחור כדי שאת תפנימי את אי רצונך בכך .

כל טוב והמשיכי לעלות מעלה בשמירת הקדושה בישראל .