ללא נושא

חדשות כיפה הרב רונן לוביץ 19/06/06 15:41 כג בסיון התשסו

שאלה

שלום רב!

כל שנה אנו נוסעים לבית מלון בחופש הגדול ויש כניסה לספא מגיל 16 ומעלה (בדרך כלל), לאורחי המלון של הקבוצות שאנו נוסעים איתם (כניסה חופשית לספא) ויש בית מלון שהייתי בו שהכניסה מגיל 14 ומעלה לספא. והייתי בבתי מלון כאלה 6 פעמים בערך(כל שנה אנו הולכים פעם אחת זאת אומרת סך הכל 6 שנים) ותמיד הייתי נכנסת לספא בכל מיני טריקים ושיטות והייתי עובדת ומשקרת על האנשים האחראים בספא כשהייתי מתחת לגילאים 16 או 14 בהרבה(פעם אחת המצילה הרשתה לי. ואני רוצה להגיד שפעמים בודדות גם אני רואה בנות נכנסות מתחת לגילאים הללו) (כיום אני עוד מעט בת 14). נראה לי שהם לא מרשים להיכנס כי זה לא בריא או כי הם לא רוצים שיהיו ילדים בספא כך אני מנחשת, אבל הבנתי שזה לא בריא. אני לא יודעת בדיוק מהם תנאי המחיר לכל גיל לכניסה לבית מלון זאת אומרת אני לא יודעת מאיזה גיל זה נחשב מבוגר ואם המחיר שהם קובעים למבוגר קשור לכניסה לספא (למרות שהם אומרים שהכניסה חופשית אך המחיר שמשלמים הוא גבוה מאוד בגלל הפעילויות וכו'...) אז זה גזל? ומה לעשות לא להיכנס יותר? ומה האם הם לא שואלים לגיל שלי (אם הם שאלו אז כשיכולתי אז שיקרתי בקשר לגיל שלי) נ.ב. הייתי אומרת לחברות שלי איך אני עושה טריקים ועובדת על האחראים בספא ולחברה אחת אמרתי כדי שהיא תלמד ממני איך לעשות את זה אז זה אסור?(ספא-גקוזי סאונה יבשה ורטובה ובריכת ים המלח ובריכה קפואה)תודה רבה וכל הכבוד על מלאכת הקודש!

תשובה

לשואלת שלום,
יש לכבד את הוראות הבעלים של המקום שבשירותיהם את משתמשת, בין אם את יודעת את ההסבר להגבלות שלהם ובין אם לא. בהפרת ההוראות את עלולה בלי ספק לעבור על איסור של גזל, וכפי שאכן קרה לך, גם על האיסור לשקר. התורה הזהירה אותנו "מדבר שקר תרחק". בעוד שבשאר האיסורים אין צורך להתרחק מהאיסור אלא רק לא לעבור עליו, בענייני אמת ושקר יש להתרחק ביותר מן העברה. הדרך היחידה שיש לך להיכנס לספא הזה היא שהוריך יאמרו את האמת בדבר גילך, ויבקשו מהמוסמכים לכך שיתירו לך להיכנס באופן חריג.

בברכה,
רונן לוביץ