ללא נושא

חדשות כיפה צוות ישיבת פתח תקוה 03/04/06 21:41 ה בניסן התשסו

שאלה

ברצוני לדעת מה מקור\חשיבות המנהג- הארכת שיער לבנים עד גיל שלוש

תשובה

זהו מנהג שעבר במסורת מקהילת המקובלים תלמידי האר"י שישבו באיזור צפת. העניין שבשיער הארוך נזכר בתורה אצל הנזיר שאסור בתספורת, ומתעלה למדגת קדושה (רמב"ן במדבר ו יד)ושערו נקרא "נזר א-להיו". לעומת זאת יש הטוענים כי זהו מנהג עליה לקבר שהיה נהוג אצל הערבים והועתק מהם, והראיה, שהמילה "חלאקה" היא מילה ערבית שפירושה תספורת.