ללא נושא

חדשות כיפה הרב אלישע פיקסלר 29/10/06 21:14 ז בחשון התשסז

שאלה

בס"ד

שלום

אני בחורה כבת 23 בעל נכות לא קשה, אני הולכת בעזרת קביים, אני חייבת לציין שנכותי אינה מפריעה לי בפעולות היום יום מלבד ההליכה . אני אחרי שרות צבאי בהתנדבות, בעלת תואר של חברת מיקרוסופט וכעת לומדת בעז"ה לתואר ראשון בפסיכולוגיה.

אני בת למשפחה שאינה דתית אני עצמי חזרתי בתשובה ב"ה . כבר הרבה זמן שאני מחפשת קשר עם בחור יראה ה' למטרת נישואין.

אני יודעת שזו משימה שאינה קלה , אני מרגישה שעשיתי כל שביכולתי כדי למצוא מחברי אני איני יכולה לבקש עזרה בנושא ואיני יודעת מה התשובה.

יש משפט בתורה שאומר "הווי דן את כל אם לכף זכות"

אני איני מעוניינת בבחור בעל נכות וחס ושלום לא בגלל שאני איני מכבדת אנשים כמוני אלא מתאמי מחשבה על העתיד אני איני יודעת האם אני אוכל לעזור לו כמו שהייתי רוצה.

אני מחפשת אדם יראה ה' שמקבל כל אדם כפי שהוא אדם שידע לראות את הפנים של קנקני ולהעריך אותי כפי שאני.

אני שואלת אותך כבוד הרב האם יש אדם כזה? ואם יש היכן הוא? הדבר שאני הכי רוצה הוא להתחתן ולחיןות בבית שדרכו היא דרך התורה .

לחיות ולקיים מצוות בבית שאינו שומר על כך זה קשה מאוד.

אני יודעת שה' מעמיד אותנו בניסיונות ואותו הוא העמיד בניסיון מליידתי . אני שואלת עד מתי?

במידה ותוכל לעזור בנושא אני אשמח

בתודה

רעות

תשובה

בס"ד
שלום
בפתח דברי אביע את הערכתי לדברייך ולאופי בו בחרת להתמודד ולהתקדם. יהי רצון שתמשיכי ותראי ברכה בעמלך.
רצונך לעזור לבן זוגך כפי שהיית רוצה, אולי אף יותר מכפי יכולתך ולכן מעדיפה את מי שהוא אינו בעל נכות יכול להיות נכון גם מצד הבעל שחושש להתחתן עם מי שאולי לא יוכל לתת לה את מה שהיא צריכה, גם אם הוא ירא שמים.ולכן הראוי הוא , כפי שציינת לחפש את תוכו של הקנקן . בכל מקרה כדאי לפנות ל"מכון פוע"ה " בירושלים המכירים ומנסים לעזור במקרי שידוכים שאינם רגילים, כך לפחות אני יודע
בברכה ובהצלחה
יהי ה' בעזרך
אלישע פיקסלר