ללא נושא

חדשות כיפה צוות ישיבת פתח תקוה 02/04/06 23:12 ד בניסן התשסו

שאלה

לאחרונה התחיל לפעול שירות חדש באתר "יהודית" שבו אפשר לשלוח בקשה באי-מייל או בטלפון והבקשה משודרת לקברי צדיקים (כמו הבאבא סאלי, הרב יונתן ועוד) או לירושלים.

לצערי הרב, אני מאוד עמוסה הן בעבודה והן בבית ולכן לא מתאפשר לי לבקר בקברי צדיקים בזמן הקרוב. רציתי לדעת האם יש בעיה בשימוש בשירות הזה?

תשובה

חס ושלום לבקש בקשה מכל גורם אחר מלבד הקב"ה, ואפילו מצדיקים. אנחנו מבקשים ומתפללים לרבונו של עולם בלבד. " "לא יהיה לך א-להים אחרים על פני" - רצונו לומר שלא לכוון ח"ו בשום דבר לאיזה בחינה וכח פרטי... אפילו לפרט רוח הקודש שבאיזה אדם" (נפש החיים שער ג' פרק י'). התפללי אל הקב"ה ממעמקי ליבך בכל מקום בו את נמצאת, וזכות כל התנאים והאמוראים והצדיקים שבכל דור ודור תעמוד לך ולזרעך עד עולם שיתקבלו תפילותיכם ברצון.
חג שמח.