לימוד תורה לסטודנט

חדשות כיפה הרב יוסף אלנקווה 26/01/21 23:08 יג בשבט התשפא

שאלה

שלום,

אני חזרתי בתשובה לפני כמה שנים ואני מקיים אורח חיים לא חרדי.

כמה זמן צריך להקדיש ללימוד תורה בחור חילוני סטודנט שלומד כל היום חוץ משבת?

האם צריך ללמוד כל יום תורה?

כמה זמן צריך להקדיש? האם רבע שעה ביום זה מספיק?

האם ללמוד בשבתות זה מספיק?

מה השכר על לימוד תורה? מהי התפתחות רוחנית?

בברכה ותודה.

תשובה

שלום לך

ברוך אתה וברוך טעמך ואשריך שזכית לחזור בתשובה.

מצוות לימוד תורה כוללת שני חלקים ראשיים האחד ללמוד כדי לשמור ולקיים את כל המצוות כהלכתן , והחלק השני ללמוד כדי לקיים מצוות תלמוד תורה שהיא שקולה ככל המצוות כולן ולהתדבק בקדוש ברוך הוא על ידי לימוד התורה.

כל אדם מישראל חייב ללמוד היטב את ההלכות על מנת לקיימן כהלכה כי אדם שישמור שבת מבלי לדעת מהם לט אבות מלאכה ותולדותיהן איך ידע שאסור לקשור קשר של קיימא או אסור לברור אוכל שאיני חפץ בו עתה ועוד המוני הלכות.

וכן בכל מקצועות התורה בהלכות ברכות ובהלכות חובל ומזיק ודיני נזקי שכנים והשבת אבידה ותרומות ומעשרות וכלאיים וכן כל התורה כולה.

לכן מצא לך זמן ללימוד הלכה יומית אפילו רבע שעה ביום.

מעבר ללימוד הלכה אדם חייב ללמוד את כל התורה כולה פרשת השבוע ומוסר וגמרא ועוד ועוד.

ואם מדובר באדם כמוך שהנך סטודנט ואין לך פנאי.

תנסה עוד רבע שעה להשחיל בין הלימודים האחרים בקביעות של פרשת שבוע ומוסר.

וכמובן בשבת וקראת לשבת עונג בלימוד התורה הקדושה כמה שיותר זמן שתוכל להשקיע כמובן עם סעודות השבת עם המשפחה כמו שצריך.

לגבי שכר תשאיר את זה לעולם הבא , תקבל שכר טוב אל תדאג.

לגבי ההתפתחות הרוחנית פשוט וברור שככל שאדם יגע ועמל בתורה הוא משתפר ומתקדם ומתקדש

וזאת עליך לזכור מה שכתב הרמב"ן לבנו באגרת שכאשר תרים עיניך מן הספר בכל תחום שלמדת בו תורה תשאל מה למדתי מה עלי לעשות כפועל יוצא מן הלימוד הן להלכה הן להתנהגות ודרך ארץ והן לקדושה וטהרה.

ויהי רצון שתלמד יותר ויותר

וככל שתלמד יותר תורה היא תראה לך את הדרך שבה תמצא יותר ויותר זמן ללמוד אותה למרות הטרדות ושאר העיסוקים.

כי היא חייך ואורך ימיך לטוב לך בעולם הזה ובעולם הבא

ועולמך תראה בחייך בלמדך תורה בטהרה בארץ ישראל.