ליל סדר שחל בשבת או מוצאי שבת - שיעור יין

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 09/04/21 13:19 כז בניסן התשפא

שאלה

שלום,

כשליל הסדר חל בשבת או מוצאי שבת, ויש עניין להחמיר בשיעור של היין בכוס הראשון שהוא כוס של קידוש/הבדלה (לפי דברי המשנה ברורה), האם ההחמרה הזאת חלה על כל המסובין, כלומר גם על מבוגרים/אלה שמתקשים לשתות יין/תירוש בשיעור כזה, או שמספיק שרק לבעל הבית יהיה כוס מספיק גדול להכיל את השיעור של החזון איש? כמו שרק בן אדם אחד בדר"כ אומר קידוש בלילי שבתות.

2. ולאלה שלא יכולים לשתות כל כך הרבה יין/תירוש באופן כללי בשביל ארבע הכוסות, האם עדיף שיהיה להם כוס גדול וישתו מזה מעט, או כוס שמכיל קצת יותר מרביעית, כדי שיהיה מצב שישתו לפחות רוב הכוס?

תודה

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

כבר עבר ליל הסדר, אבל לידיעה בעלמא.

א. חולה או זקן לא צריך להחמיר ויכול לקחת כוס שיש בה רביעית הגר"ח נאה (86 סמ"ק) וישתה רוב כוס כ50סמ"ק.

ב. יקחו כוס קטנה וישתו רוב כוס.

שבת שלום

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ