להיות מכוער זה עונש משמים?

חדשות כיפה הרב יוסף אלנקווה 06/03/19 17:31 כט באדר א'

שאלה

שלום.

לאחרונה ראיתי סרטון ביוטיוב של רב מסוים האומר שלגאולה הקרובה יצאו אנשים מכוערים.

יש לי בעיה בפנים האם זה אומר משהו?!

אני אוכל סרטים ולא יודע מה לעשות?

האם קיבלתי עונש משמיים או שמא זה הגורל שלי?

תשובה

שלום לך.

אם הבנתי את שאלתך שאלותיך אתה שואל כך:

א. האם בזמן הגאולה יהיו האנשים מכוערים או אולי אתה מתכוין שהמכוערים יצאו ולא יהיו בגאולה.

ב. יש לך משהו בפנים שלא נראה יפה האם זה עונש משמים

ג. אתה אוכל סרטים אוהב סרטים ורוצה להפסיק וקשה לך .

ובכן אני עונה לפי מה שאני חושב ששאלת.

א. החסד לאברהם רבי אברהם אזולאי מלמד הרבה ענינים מיוחדים ובכללם הוא כותב במעין ד' נהר י"א שלפני רדת הנשמה לאדם בעולם הזה הנקרא חיי שעה למול החיים שלאחר תחיית המתים שהם חיי הנצח שואלים את הנשמה אם היא מעדיפה להיות בגוף ארוך או קצר יפה או מכוער עני או עשיר ויש נשמות שמעדיפות עוני וכיעור כדי שבעולם הנצח יהיו להפך.

כך שמדבריו משמע שלאחר התחיה יהיו כל סוגי האנשים כמובן ואדרבה אם כבר אז יהיה להיפך מי שהיה מכוער כאן יהיה יפה שם.

וממילא לא יכולה להיות תלונה או אכזבה והנה מדבריו : "וכפי זה אין שום אדם יכול להתרעם מבוראו למה חבירו יפה והוא מכוער וכיוצא כי הכל תלוי בבחירתו, והיינו ארז"ל מאי וכל צבאם מלמד שכל מעשה בראשית בקומתן נבראו בצביונם נבראו".

אגב במפרשים על הכוזרי צויין שאחד מגדולי האומה לא היה יפה במיוחד ולא אזכיר את הענין.

יש גמרא מדהימה במסכת תענית המספרת על רבי יהושוע בן לוי שבת הקיסר אמרה לא איך יש חכמה מפוארה בכלי מכוער ומשמע שהוא לא היה יפה.

ענה לה היכן אביך שם את היין ענתה לו בכלי חרס אמר לה שזה לא מכובד קיסר צריך לשים יין בכלי זהב.

אמרה לאביה והקשיב לה והיין החמיץ ומכאן שאדרבה בגלל היותו מכוער הריהו חכם יותר.

ויש גמרא המספרת סיפור ממש עצוב ב מסכת תענית כ: על רבי אלעזר ש:

"נזדמן לו אדם אחד שהיה מכוער ביותר אמר לו שלום עליך רבי ולא החזיר לו אמר לו ריקה כמה מכוער אותו האיש שמא כל בני עירך מכוערין כמותך אמר לו איני יודע אלא לך ואמור לאומן שעשאני כמה מכוער כלי זה שעשית כיון שידע בעצמו שחטא ירד מן החמור ונשתטח לפניו ואמר לו נעניתי לך מחול לי אמר לו איני מוחל לך עד שתלך לאומן שעשאני ואמור לו כמה מכוער כלי זה שעשית.

היה מטייל אחריו עד שהגיע לעירו יצאו בני עירו לקראתו והיו אומרים לו שלום עליך רבי רבי מורי מורי אמר להם למי אתם קורין רבי רבי אמרו לו לזה שמטייל אחריך אמר להם אם זה רבי אל ירבו כמותו בישראל אמרו לו מפני מה אמר להם כך וכך עשה לי אמרו לו אף על פי כן מחול לו שאדם גדול בתורה הוא אמר להם בשבילכם הריני מוחל לו ובלבד שלא יהא רגיל לעשות כן ".

אמור מעתה אסור לבייש מי שפניו החיצוניות פחות יפות .

ובכן שום עונש לא קבלת משמים ותהיה מאושר ושמח בעצמך אנחנו לא מבינים ויודעים מה קורה בעולם הנשמות רק חכמי ישראל קצת מגלים ויותר מסתירים.

וחשוב שתהיה שמח בעצמך תלמד מרבי יהושוע בן לוי.

אגב אל תהיה מודאג אתה תמצא אשה טובה ותתחתן והסר כל דאגה מלבך.

מקווה שהבנתי את שאלתך זו ועניתי כי לא ברור לי מה שמעת ומה בדיוק הבנת ומה אמר הרב ששמעת דבריו.

בענין הסרטים אל תאכל סרטים תאכל לחמה של תורה , ואני רוצה להגיד לך משהו אישי שלא קשור לתורה.

אתה לפי דבריך נער וכאשר הייתי ילד אולי מגיל תשע הייתי הולך לספריה העירונית בעיר מולדתי דימונה לקרוא ספרים.

איני מגזים אבל לפחות פעמיים ביום הייתי הולך לספריה להחזיר ספר שקראתי באותו היום ולקחת ספר חדש וככה קראתי המון ספרים בילדותי שלשמחתי אז לא היו מחשבים ולא פלאפונים והאמן לי שהיה תענוג ואני נזכר בערגה לימים האלו.

כואב לי לראות שיש הרבה נערים שבכלל לא פותחים ספרי קריאה וחבל.

אל תהיה מכור לסרטים ולא למשחקי המחשב כי אתה מבזבז שנים של נערות שלא יחזרו וחבל.

ואיני מדבר אם חלילה אלו סרטים של אלימות ותועבה התרחק מהם במיוחד כמטחוי קשת .

היה מאושר בני ושמח בחלקך יופיו של אדם במעשיו הטובים וככה היו בנות ישראל יוצאות וחולות בכרמים ואומרות בחור תן עיניך במשפחה.

בהצלחה רבה רבה ובאהבה גדולה להערכה לכנות ולתמימות שבשאלותיך.