לדת התקרבות

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 25/06/22 23:37 כו בסיון התשפב

שאלה

שלום,

אני יהודייה מבית חילוני ובשנים האחרונות בעקבות השתתפות מלגת נפש יהודי אני מרגישה יותר מחוברת ליהדות ומאמינה באמונה עמוקה יותר בבורא עולם. לאחרונה לקחתי במסגרת המלגה קורס של הלכות שבת ואני מרגישה שאני רוצה לנסות לשמור שבת אך הסביבה שבה אני גרה וגם הבית שבו אני גרה לא שומר שבת. אני מרגישה שזה אתגר גדול בשבילי לשמור אותה כהלכתה משום שלא שמרתי שבת עד כה ומשום שאין לי מעטפת תומכת וקשה עבורי לשמור אותה לבדי בחדרי הפרטי. האם יש אופן שבו אצליח לשמור את השבת באופן הדרגתי?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אשרייך ואשרי חלקך.

כל ילד מתחיל לשמור באופן הדרגתי עד שמגיע לשמירה מלאה. וגם כשהוא חושב שהוא הגיע לשיא הפסגה של שמירת מצוות עליו לדעת שעוד דרך ארוכה לפניו. היהדות היא כמין הר שעולים לאחד מגלים הר גדול יותר ורמה גבוהה יותר.

על כן הדבר ההדרגתית היא נכונה ונבונה, אבל כדאי שהיא תעשה באמצעות רב, ת"ח שיכול להדריך אותה באותם הדרגות וללמד אותך כיצד לטפס על הסולם, שתגיעי לפסגת הסולם.

שבוע טוב

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ