...לבטלה לפני בר מצוה

חדשות כיפה הרב יוסף אלנקווה 25/02/19 18:23 כ באדר א'

שאלה

זה נושע שמטריד אותי כבר הרבה זמן אני נכנס לגיל מצוות החודש ורציתי לשאול אותך האם החטא

....לבטלה לפני גיל מצוות .עונש

ה מוות והגיהנום נשארים או לא ואיך אפשר להפסיק לחטוא בחטא זה אשמח אם תענה לי תודה

תשובה

שלום לך

ראשית ברכותי להגיעך תיכף לעול תורה ומצוות הנני שמח שאתה פונה ושואל שאלה זו התלבטתי בכלל אם לפרסם אותה וכיוון שהענין חשוב ושמך לא נזכר בה הנני מפרסם אותה.

אודה ולא אבוש אני קצת המום כי מדבריך משמע שאתה עדיין לא בן שלוש עשרה ומדבריך משמע שאתה מתמודד עם בעיה זו הרבה זמן .

ואני שואל את עצמי איך ילד בן שתים עשרה או אחת עשרה מגיע למצב זה שהוא רגיל בחטא זה ???

איני יודע.

אולי אולי התרגלת לראות במחשב או בטלפון דברים כאלו .

ואם כן אז בראש ובראשונה

עליך לעקור את מה שמביא אותך למחשבות ולמעשים לא כהלכה.

תבקש מהוריך טלפון כשר והגנה על המחשב בבית.

ולעצם השאלה שלך האיסור הוא לכל אדם ובכל גיל וגם לך אסור לעבור עבירה חמורה זו לגבי העונש כנראה קראת באיזה ספר דברים שהפחידו אותך אז דע לך שאתה יכול לתקן וצריך לתקן ואל תחשוב על העונש .

על ידי תשובה עקבית ויסודית תצליח לכפר ולהתקדש.

ושמע לי ילד צדיק.

אתה נשמע לי אדם בוגר שיש לך יראת שמים תלמד תורה בטהרה תקרא הרבה ספורי צדיקים ותמיד תתפלל להשם יתברך ותבקש ממנו להיות ירא שמים אמיתי.

זה באפשרותך

אתה מסוגל ויכול.

אל תכנס למחשבות של עצבות חלילה

על ידי שמחה אמונה תורה ובטחון תתעלה בקדושה

ותהיה גדולי קודש וגדולי תרומה .

עלה והצלח .