לא מחייך לבטל שידוך?

חדשות כיפה הרב יוסף אלנקווה 23/01/19 09:39 יז בשבט התשעט

שאלה

שלום .

אני משנה את הפרטים שלי אבל הסיפור נכון בבקשה עזור לי להחליט.

הגעתי לגיל מבוגר אני רוצה להתחתן ולהביא ילדים

אני לא בררנית נפגשתי הרבה מאוד אחרונה פגשתי אדם ירא שמים מדקדק במצוות שנינו באותו נתוני גובה מה שהקשה עלי למצוא שידוך

אבל כל השיחות איתו הן:

תלמוד תורה לילדים כשרות הרב מחפוד

חוץ מזה רק אני מדברת.

דבר שני הוא לא מחייך

מה לעשות להתחתן רק בגלל שאני רוצה ילדים?

תשובה

שלום לך.

הבחור הנכבד רואה נגד עיניו את המשנה אל תרבה שיחה עם האשה באשתו אמרו קל וחומר באשת חבירו וכנראה הוא מופנם יתר ומה גם שאת המדברת והוא המקשיב אגב זה טוב שהוא מקשיב .

לדבר על כשרות וילדים זה מאוד חשוב אבל ברור שהשיח צריך להיות הרבה יותר רחב . אגב את יכולה בחכמה רבה למשוך אותו לדברים נוספים למשל ידבר איתך הרב מחפוד תגידי לו וגם בד"ץ של העדה החרדית כבר יש לך שיחה של שעה איתו , ידבר על תלמוד תורה תגידי לו תספר לי סיפור תנ"ך כמו שתספר לילדים שלך .

אני מבין אותך כי את מרגישה דבר אל העצים ויש אזניים לכותל ששומעות אותך.

ברור לי שאם היית בת שבע עשרה לא היית שואלת את השאלה הזו וברור לי שרצונך להקים בית הוא גדול והשאלה היא האם בכל מחיר.

ניכר מדברייך שיש בו הרבה מעלות טובות והאמיני לי שהשתיקה היא הגדולה שבהן , חוסר החיוך הוא בהחלט מפריע כי כמים הפנים לפנים כן לב האדם לאדם.

איני יודע אם שוחחת איתו על כך או לא.

אך עצתי לא לוותר מהר על השידוך וכדאי שתאמרי לו את הדברים הללו יתכן והוא לא מודע לכך בכלל. ולדעתי כדאי לשלוח אותו ליועץ שיסביר לו מה החשיבות שיהיה קשר טוב הדדי.

כי לחייך באופן מאולץ ולדבר דברים נוספים בכפיה זו לא הדרך.

רק קחי בחשבון שכנראה זה מובנה אצלו באופי שלו ואפשר יהיה לשפר את התנהגותו אבל לשנות את אפיו הביישני לדעתי לא תוכלי .

קשה לי לכתוב את המשפט הבא אבל אני כותב אותו בגילך יש שיקולים מאוד רציניים שתתחתני איתו למרות השתיקה ואי החיוך ואת ציינת אותם והם הבדידות השיעמום והכמיהה לבית ולמשפחה.

עברת כל כך הרבה הצטערת כל כך הרבה בגלל שני הדברים החשובים האלו לא כדאי לוותר.

יש לי חבר טוב שכאשר אני רואה אותו אני מחייך גם בלי לשמוע אותו וכאשר הוא מדבר אני לא מפסיק לצחוק קוראים לו הרב לסרי והוא משמח לבבות תבקשי מהבחור ללכת לרב לסרי שילמד אותו לחייך.

אני מציע לך שתוותרי על חצי מהדרישות שלך ואם הוא יתחיל לחייך וימשיך לשתוק עם שני הדברים הללו תחיי טוב.

תתחתנו שיהא בסימן ברכה והצלחה אל תתלבטי מזל טוב.