כתיבת שם ה'

חדשות כיפה הרב יוסף אלנקווה 14/06/22 22:47 טו בסיון התשפב

שאלה

הנה פסוק ומשפט שברצוננו לרקום על מפה לשולחן בימת בית הכנסת.

האם מותר לכתוב עם שם ה המלא או ה' בלבד?

1. אלה מועדי ה' מקראי קדש אשר־תקראו אתם במועדם

2.וַתִּתֶּן לָנוּ ה אלקינו בְּאַהֲבָה מוֹעֲדִים לְשִׂמְחָה חַגִּים וּזְמַנִּים לְשָׂשׂוֹן

תודה

תשובה

שלום לך.

יש ככלל מאוד להזהר בכתיבת שם השם ובקדושת השמות שאינם נצחקים כמבואר ברמהם בפרק ו מהלכות יסודי התורה.

כבודו בשאלתו המקורית שלח אלי בפסוק את שם הויה ממש כפי שהעתקת מאיזו תכנה ושם מלא בתפילת ותתן לנו.

אמנם יש פוסקים הסוברים שכתיבת מחשב אינה נחשבת ככתיבה וממילא

גם אין איסור מחיקה

אך הנני נזהר גם בכך וישנה תשובה מפורטת בשות מאמר מרדכי למאמר הראשון לציון הגרם אליהו המבאר ענין זה.

וככלל אציע לך שאם הנך משתמש, בתכנה כמו פרוייקט השות תכנס, להגדרות ותבחר שאף פעם לא תתן לך שם השם אלא שם ה'.

את מה שכתבת לי לא מחקתי רק גזרתי.

ולגבי המפה על השולחן לדעתי יש להמנע מלכתוב שם השם ממש כיוון שיש בה חומרא על פרוכת של ארון הקודש כיון שמניחים דברים על התיבה וכדומה וגם מפני שלעיתים מכבסים אותה ולא טוב לשים דם שם השם

אלא רק ה'.

ולעניות דעתי ראוי שאפילו בפרוכת דהיא קבועה בקיר לא לכתוב את שם השם.

אם אלו הפסוקים שאתם מעונינים לכתוב כדאי לכתוב ה'.

בכך גם תחנכו ותרגילו את הציבור ואת הילדים להיות יראים וזהירים בקדושת השם.