כשרות במקום עבודה חילוני

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 05/05/21 16:57 כג באייר התשפא

שאלה

שלום כבוד הרב,

אני עובדת כיום במקום עבודה חילוני, בו המטבח והמכשירים או המוצרים ברובם אינם כשרים, וכן רוב הצוות באופן משמעותי לא שומר כשרות.

אנחנו נוהגים לעשות ארוחות משותפות מדי שבוע, כאשר לארוחות אלו יש משמעות בצוות מאחר והן מחברות ומקרבות והמנהג נשמר במהלך השנים.

למעשה, הבאנו כלים כשרים למקום העבודה, ומתוך הצוות, יש עובד שאומר שהוא שומר כשרות בבית, כאשר מחוץ לבית הוא לא שומר.

הוא מעוניין להביא אוכל שהוא מכין בבית, האם ניתן לסמוך על זה ?

בנוסף, האם ניתן להשתמש במדיח משותף לכלים הכשרים והלא כשרים?

וכן, האם מותר להגיש קפה או אוכל בכלי לא כשר לאדם יהודי שאינו שומר כשרות ?

או לרחוץ את כליו או לשים במדיח המשותף ? הכוונה לכל פעולה, שלכאורה משתפת פעולה עם אי שמירת הכשרות..

תודה מראש !

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

א. אשריכם ישראל שאתם מצליחים לשמור על הכשרות בעבודה. מלבד הצווי הפרטי על כל יהודי, נראה שיש בזה קדוש השם כלפי העובדים, שיראו יהודים נאמנים שומרי תורה ומצוות.

לגבי האוכל שהאיש מביא, לא פרטת אם הוא חם או קר, האם מחממים את הכלי או לא, בכו"א לאכול בודאי לא ראוי, עד שיוודע שהוא מקפיד, ואדם שלא מקפיד בחוץ אנו חוששים שמא גם בבית, אבל עדיין צריך לדעת איזה מאכל מדובר.

ב. לכתחילה ראוי לשטוף לחוד, אבל אם זה פוגע וכדו' אפשר להשתמש באותו מדיח, כאשר יש במדיח קפסולות של סבון שנותנות טעם לפגם במים וממילא הכלים לא נאסרים.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ