כשרות בבית ספר

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 15/02/20 21:56 כ בשבט התשפ

שאלה

שלום כבוד הרב,

אני חוזר בתשובה ולומד בבית ספר חילוני לגמרי,בכיתה בה רב התלמידים לא שומרים כשרות .

יש לי שתי שאלות-

1) האם כאשר יש יום הולדת לתלמיד והוא מביא עוגה, האם מותר לאכול ממנה על אף החשש שהעוגה נעשתה אולי בסביבה בשרית על מנת לא לפגוע בתלמיד?

2) האם מותר להקשיב בשיעור תנ"ך למרות שהמורה לא מאמינה, מדברת נגד התורה ומזלזלת בדתיים?

תודה

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אני מחזק אותך בדרכך לשוב למקורות היהדות, בדרך שאבות אבותיך הלכו בה.

1. בד"כ לרוב האנשים יש תבניות מיוחדות לעוגות שלא עושים בהם בשר, ובייחוד אם העוגה הובאה עם תבנית חד פעמית, ואז לרוב אפשר לאכול, אלא א"כ יש בה תוספים מיוחדים (שאינני מכיר).

2. זאת שאלה קשה מאד, כיצד אנו יודעים שהמורה אומרת דברי כפירה. ברור דברי כפירה הם צריכים להיות מוחלטים, כל דבר שניתן להתפרש כמתאים גם לשומרי תורה, אין זה כפירה. אולי כדאי לשאול על דברים מסוימים שהיא אומרת. לגבי זלזול בדתיים זה מראה על התנשאות וכדו', אבל אין בכך כפירה באמונה, אלא חוסר דרך ארץ וחוסר כבוד לאנשים שחושבים אחרת ממנה.

שבוע טוב

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ