כיצד לכפר על חטא

חדשות כיפה הרב יוסף אלנקווה 09/03/20 00:07 יג באדר התשפ

שאלה

בס״ד

שלום וברכה כבוד הרב,

אשמח לשאול שיושבת על הלב שלי כבר כמה שנים.

כיום אני בגיל 23, בעברי בערך בגיל 14-15 חטאתי חטא שלפי מה שקראתי אתמול הוא חטא כרת.

החטא לא ״בוצע״ במלואו, זה היה משהו חלקי אך הוא יושב על ליבי וגורם לי צער כבד.

אני לא יודעת מה לעשות, אני מנסה לחשוב עם עצמי אם כילדה ידעתי שהחטא הזה גדול כל כך ולפי מה שאני זוכרת- אני לא ידעתי את משמעות הדבר ובוודאי לא ידעתי על העונש והחומרה.

אני רוצה בבקשה לדעת כיצד אני יכולה / אם אני יכולה לכפר על החטא הזה. אני מתחרטת עליו בכל הלב שלי וזה היה דבר חד פעמי ומאז לא קרה.

אני חושבת שזו הייתה תסכול של הילדות, ולא ידעתי את משמעות וחומרת הדבר.

אני מוכנה ורוצה לעשות הכל כדי לכפר על החטא הזה ולהתחיל דף חדש.

תודה רבה לכם על העזרה התמידית והאוזן הקשבת.

תשובה

שלום לך

תיקון חטאים שאדם נכשל בהם הוא על ידי תשובה הכוללת וידוי חרטה וקבלה להבא שלא יחטא עוד.

ותמיד צריכה להיות תשובת המשקל שבאותו הענין שאדם קלקל עליו להרבות בשמירתו.

הנה כעת את מתחרטת על מעשה שכפי הנראה משאלתך כשעברת את העבירה ידעת שזה אסור אך רק כעת לאחר שמונה תשע שנים נודע לך שזה איסור חמור והידיעה הזו מעוררת אותך לתשובה באופן מיוחד.

אתן דוגמא ידוע שאם חלילה אדם נכשל בשבת ישנם שלושה עונשים וסימנם כס"ח , היינו אם עשה במזיד ללא עדים והתראה חייב כרת אם עשה במזיד בעדים ובהתראה חייב סקילה אם עשה בשוגג חייב קרבן חטאת.

לכן אדם שנכשל בעבירה בשבת למשל עליו ללמוד הלכות שבת כמו שצריך כדי שלהבא ידע איך לשמור שבת כהלכתה עליו להתחרט ולהצטער על חטאו ועליו לקבל שלהבא לא יחטא עוד.

את יודעת הרי מה עשית וממילא עלייך לגדור את עצמך שלא להכשל שוב באותו עניין ולשמור על עצמך לבל תגיעי לעבירה זו שוב אף לא בשוגג .

וכמובן תשובה תפילה וצדקה מעבירין את רוע הגזירה ועל ידי תשובת אמת יתכפר לך.

ושמרי עצמך שלא תבואי חלילה לידי יאוש ותסכול כי העצבות גם היא עבירה אלא תעשי תשובה בשמחה ושב ורפא לך.