כוחו של ווירוס הקורונה מול אפסות האדם.

חדשות כיפה הרב יוסף אלנקווה 06/01/22 15:38 ד בשבט התשפב

שאלה

במשך שנה וחצי נאבקת האנושות במגיפת הקורונה.

לכאורה האדם צריך היה לנצח במאבק הזה בקלות. זאת כי האדם הוא נזר הבריאה, הוא נברא בצלם אלוקים, אכל מעץ הדעת ואין חכם ממנו. ואילו אויבו ווירוס הקורונה אינו אלא חלקיק דומם של קוד גנטי ארוז בקופסה.

אבל כידוע זה לא המצב, אלא המאבק בווירוס הקורונה הוא קשה מאוד ויימשך עוד זמן רב מאוד.

המדענים מסבירים את הקושי הרב להילחם בווירוס על ידי תורת האבולוציה: לדבריהם הקוד הגנטי של הווירוס מסוגל לעבור אבולוציה (מוטציות), וכך לסכל את מאמצי האדם למגרו.

האם עלינו להאמין להסבר המדעי הזה ולהכיר בנכונות תורת האבולוציה?

ואם אנו דוחים את תורת האבולוציה, כיצד בכל זאת נסביר את יכולתו של הווירוס הפשוט כל כך והירוד כל כך לעמוד מול האדם כשווה מול שווה?

תשובה

שלום לך.

מן היושר והאמת המוחלטת היה אכן ראוי שהאדם ינהיג את העולם ולא העולם ינהיג את האדם והשם יתברך המשיל את האדם על הבריאה ונתן לו כוח מיוחד שהבריאה תהא כפופה לו.

אך בעוד האלקים עשה את האדם ישר המה בקשו חשבונות רבים.

התפשטות מגיפות ונגיפים בעולם והתרבותם והתפתחותם יכולות להתחיל במעשי אדם למשל אחד חלילה יזרוק גפרור ויצית יערות הרבה בר מינן ובני אדם גם יכולים לנצח כמו רבי חנינא בן דוסא וחכמי ישראל שחיות טרף נבהלו מהם.

אין ספק שהתפשטות מגיפה בעולם גם אם תחילתה בידי אדם יכולה להעצר ברגע בידי הקדוש ברוך הוא

ולשם כך עלינו להתפלל ולהתחנן אבל גם להשתדל.

תחילה ברוך השם הסתבר שמסיכות הועילו והן מועילות מאוד למנוע הדבקה בצורה מועילה ביותרה אם כי לא באופן מוחלט.

והנה באופן מדהים ומיוחד השם יתברך עזר לעולם בצורה מדהימה לכמה וכמה מדענים בכמה ארצות למצוא חיסון תוך זמן קצר מאוד יחסית וברוך השם שבארץ ישראל היתה סייעתא דשמיא נפלאה בדבר.

והנה

אם למשל בארץ שלנו לא היו מכחישי מגיפה ולא היו סרבני חיסונים מצבנו היה הרבה יותר טוב וככה בעולם כולו.

לצערנו יש כמליון איש שיכולים להתחסן בארץ והם עקשנים ודעתניים והם מזיקים מאוד מאוד לעצמם ולכולנו.

אז מה זה קשור לאבולוציה? זה קשור לשכל אנושי למוסר לויתור על עקשנות למען הכלל.

אגב לצערי הרבה מאוד מאלו שמסרבים להתחסן הם גם לא נזהרים בעטיית מסיכות.

הוירוס הזה הכה שמות בעולם השם יתברך עוזר לנו להתגבר עליו אבל כולמו צריכים לעזור לעצמנו.

ותמיד חלילה יש מקרים של מחלות ועל כך יש להתפלל הרבה וכידוע לך יש הרבה מחלות בעולם בר מינן.

ואדרבה דווקא בימי אלול נמשיך להתפלל להשם יתברך שיציל אותנו מכל צרה וצוקה ונשתדל כולנו לשמור על עצמנו ועל סביבתנו ובעזרת השם ננצח.

תבורך.