ירושה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 13/05/21 05:39 ב בסיון התשפא

שאלה

ב'ה

שלום לכבוד הרב

אבא שלי שיהיה בריא מתגורר בבית אבות כשנתיים. דירתו בצפון עומדת ריקה. אחותי ואחי מתנגדים לדעתי להשכיר את הדירה. הם

מעוניינים למכור את הדירה. את הכסף שנקבל ממכירתה נחלק למספר האחים כך שישאר גם לאבא. בנוסף על חסכנותיו זה ישמש אותו להמשך... הם דורשים שנמכור גם כדי לעזור לאח שלנו שחי עם משפחתו בצפיפות.

עבורי זה מרגיש לי לא מוסרי למכור הדירה בעוד אבינו בחייו. אני יודעת שגם אחרי 120 מחכים שנה...

האם אני צודקת או טועה?

אבא שלנו כבר לא בדעה צלולה ואנחנו מיופי כוחו

כיצד עלינו לנהוג?

תודה מראש לרב על התשובה

בברכת שבוע טוב

זהבה שרון

תשובה

שלום וברכה

קשה כמובן להיכנס לדיון הזה בלי לשמוע את הצדדים כולם.

לכן לא ניתן לפסוק הלכה בעניין זה, ואכתוב רק את היסודות:

א. מיופי הכוח חייבים לפעול לטובת מיפה הכוח.

ב. אם ייגרם נזק לאבא שלכם כתוצאה ממכירת הדירה - אסור לעשות זאת.

ג. אם לא ייגרם נזק, ולהפך: הכסף יוכל לשמש לטובתו ולטיפול בו, אין כל מניעה למכור את הדירה, ולא חייבים לשמור אותה.

האם אפשר ללכת בכיוון זה ?

כל טוב