יהודייה שמתחתנת עם בחור שאימו עברה גיור רפורמי

חדשות כיפה הרב יוסף אלנקווה 13/01/22 12:05 יא בשבט התשפב

שאלה

היי האם בחורה יהודייה שרוצה להתחתן עם בחור שעבר ברית מילה, עבר בר מצווה, אביו יהודי, ואימו עברה גיור רפורמי, לכן על הנייר לא נחשב יהודי. האם אפשר להתחתן מבחינת חוק? כי הילדים יהיו יהודים.

תשובה

שלום רב.

עם ישראל נזהרו בכל תקופות קורותיהם שלא להטמע בין האומות ומתחתנים יהודי עם יהודיה.

אם יש בחור שאביו יהודי ואמו אינה יהודיה הוא לא יהודי להלכה

ועל כן עליו להתגייר כהלכה, הגיור הריפורמי אינו גיור הלכתי וממילא אמו אינה יהודיה עדיין

גם אם האמא עוברת גיור כהלכה אם יש לה בן שנולד כאשר לא היתה יהודיה עליו גם כן להתגייר.

אינני יודע אם שאלה זו היא מעשית או עיונית , בכל מקרה במדה ומדובר בשאלה למעשה צריך לגשת לבית דין מוסמך מטעם הרבנות הראשית לישראל הם יבדקו את הענין ויבררו מה שעליהם לברר ואם הבחור רוצה להתגייר כהלכה אזי שירשם וילמד ובעזרת השם ברצונו לחבור לתורתינו הקדושה יגיירו אותו כהלכה וכדאי שגם אמו תתגייר בבית דין מוסמך ובעזרת השם לאחר הגיור תוכל בת ישראל להתחתן איתו כדת משה וישראל אמן.