טהרה מאוכל אינו כשר

חדשות כיפה רבני כושרות 22/06/22 19:57 כג בסיון התשפב

שאלה

אם אני אוכל משהו לא כשר אז אני הופך להיות טמא או משהו כזה? אם כן אז איך חוזרים להיות טהורים?

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה

התורה אמרה "אל תשקצו את נפשתיכם... ולא תטמאו בהם ונטמתם בם", משמע שאכילת מאכלים שאינם כשרים מכניסה טומאה לגוף, וחכמים למדו שהיא גם מטמטמת את הלב.

עיקר מה שמוטל עלינו היא התשובה: חרטה על שהתרחש, וקבלה לעתיד להקפיד יותר על אכילת אוכל כשר בדווקא.

החזרת טהרת הנפש מגיעה על ידי לימוד תורה, שהרי "דברי תורה אינם מקבלים טומאה".

בברכה

יצחק דביר

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן