טהרה לאחר גרידה

חדשות כיפה הרב אבירם חריב 31/05/20 13:18 ח בסיון התשפ

שאלה

שלום,

ביצעתי הפלה (גיל הריון שבוע 9, עובר שלא התפתח והתאים לשבוע 5) באמצעות כדורים לפני 15 ימים. מכיוון שלאחר נטילת הכדורים לא נפל כל ההריון נאלצתי לחזור על ההפלה עוד פעמיים נוספות (סה"כ שלושה פעמים נטלתי את כדורי ההפלה). אתמול עברתי גרידה כי גם לאחר נטילת הכדורים בפעם השלישית ההפלה לא הסתיימה.

רציתי לדעת כמה זמן עליי לחכות על מנת להתחיל הפסק טהרה?

במידה ואני נקייה האם אני יכולה להתחיל מכיוון שתחילת ההפלה הייתה לפני שבועיים?

תודה

תשובה

שלום רב,

ראשית נאחל לך החלמה מהירה , ושה' יזכה אתכם בפרי בטן וידיים מלאות .

דם המופרש מהיולדת הוא דם שאיננו טהור מהתורה הוא קצוב :

7 ימים ללידת זכר

14 ימים ללידת נקבה

כיום כל הדם המופרש לאחר הלידה הוא איננו טהור ! משום שאיננו יודעים להבדיל ביניהם .

במקרה שלך ,

התחלת הפסק טהרה לאחר גרידה ( וגם הפלה מסוג אחר )היא כמו לאחר לידה .

לכן , אם יודעים שהועבר היה בן אז ברגע שתפסיקי לדמם תוכלי לעשות הפסק טהרה משום שגם ככה בטוח יעבור שבוע .

אם לא יודעים את מין העובר, אז ניתן לטבול רק לאחר 14 יום מפעולת הגרידה. ועל כן גם אם הדימום נפסק יחסית מהר , יש לוודא שהטבילה במקווה תהיה רק לאחר שיעברו 14 ימים מלאים מפעולת הגרידה .

כמו כן , הגרידה היא הפעולה האחרונה שעשית והיא הקובעת למתי עושים הפסק טהרה ולא התחלת התהליך בכללותו .

יום טוב