חתונה, וגיל

חדשות כיפה הרב יוסף אלנקווה 04/04/19 00:39 כח באדר ב'

שאלה

שלום רב!

שמי בת 24.5. אני לא נשואה והאמת מתחילה כבר להילחץ מהגיל שלי. מאוד קשה לי למצוא חתן ראוי מאחר ואני קצת בררנית ומאחר שעד היום פגשתי בחורים שלא כיבדו אותי או שלא הסתדרתי איתם. חשוב לומר שאינני דתיה וגם לא מסורתית, אך אני שומרת חגים, כיפור וכשרות.

הגיל שלי מקשה עליי גם כי אני מרגישה שקשה לי לשמור על איפוק. בכל זאת, אני כבר בוגרת ולכל אדם יש צרכים. אני מפחדת ליפול בגלל זה.

האם יש סיבות לכך שהזיווג שלי מתעכב? מה ניתן לעשות כדי שהוא יגיע בזמן הקרוב? האם ניתן לקבל איזשהי ברכה או משהו בסגנון?

תודה רבה!

תשובה

שלום לך .

את שמך הסתרתי ורשמתי לפני לברך אותך.

יהי רצון שתזכי לחתן הגון וירא שמים. בקרוב.

מדבריך משמע שעדיין לא הכרת בחור טוב בעל נימוסים והליכות וציינת גם שאת בררנית.

אם את בררנית ואינך מעוניינת קשר עם בחור שאינו רציני ואינו מכבד אותך זו בררנות טובה.

אולם אם את דוחה כל הצעה בלי סיבה וטעם כדאי שתחליטי שאינך דוחה סתם בלי סיבה טובה.

ואולי תתיעצי עם חברה טובה לפני שאת דוחה הצעה כדי לדעת שהדחיה מוצדקת.

הנני מציע לך שתתללי לקדוש ברוך הוא שימציא לך בקרוב בחור טוב והגון.

תקראי תהחלים כל יום רק או שנים וחשוב מאוד לבדוק את המזוזות בבית והנני מקווה שבקרוב ממש תקימי בית טוב ונאמן לעם ישראל מזל טוב.