חרדות ושמירת עיניים וברית

חדשות כיפה הרב יוסף אלנקווה 18/02/19 14:54 יג באדר א'

שאלה

שלום לכבוד הרב,

אני לאחרונה מתחזק בענייני שמירת העיניים והברית, והדבר היה הרבה יותר קל אם לא היו לי חרדות.

למשל, כשמגיע חרדה ברחוב או במקום כלשהוא, קשה לשמור את העיניים באותו מקום. קודם כל שאם הייתי מצליח להתרכז במשהו אחר ולסלק את הפחד, הייתי מתרכז בשמירת העיניים.

אני נמצא גם כמה שעות בבית מהחרדה, והרי הבטלה מביאה לידי שעמום ולידי חטא, ולכן קשה לשמור את הברית.

מה לעשות, אשמח אם הרב יביא כמה עצות טובות בעניין או ספרים שמחזקים בנושא,

תודה רבה רבה ויום טוב.

תשובה

שלום רב.

ישנם הרבה ספרים על הבטחון ראה בחובת הלבבות שער הבטחון וראה בפלא יועץ .

וראוי ללמוד עניני אמונה ובטחון וליישם אותם להלכה ולמעשה.

מעבר לכך ידוע שהבטלה היא אם כל חטאת וראוי שתמצא לך סידור חיים מתאים ללא בטלה.

לימוד עבודה וכדומה.

ודומני שבגלל חרדותיך ראוי שתתנדב באיזו אגודת התנדבות המסייעת לחולים ולזקנים וכדומה.

כי את החרדה אפשר לגרש על ידי בטחון.

וכאשר אתה תצטרך לסייע לאחרים ולתת להם תחושת בטחון כי אז הדבר ישפיע עליך.

הן במובן הנגלה כלומר כל חסד יש עמו ברכה מדה כנגד מדה.

וגם מצד הנסתר כי ההתנדבות יש בכוחה לרפא חוליים חוליי גוף אף חוליי הנפש.

והנה אמרו רבותינו במדרש רות רבה אמר רבי יצחק יותר ממה שבעל הבית עושה עם העני העני עושה עם בעל הבית.

לכן יש כח עצום לנתינה ויש בכחה לסייע לאמונה ובטחון.

ואל תכניס לראשך ולדמיונך דמיונות שווא וכמובן היה זהיר בכל פעלך את זכור את דברי המסילת ישרים שמן הזהירות שלא להזהר יותר מדאי.

כי זהירות יתר מזכירה עוון ואתה דש בעקביו אל תהרהר בו רק על זאת יתפלל כל חסיד לשמור את עיניו ואת גופו ונשמתו בכל משמר ואתה שלום.