חלום

חדשות כיפה הרב יצחק שלו 11/07/17 20:46 יז בתמוז התשעז

שאלה

ערב טוב.

חלמתי בלילה על אבא שלי שאומר לי שהוא הולך מחייך אליי ואומר לי שהוא עומד למות.

אבא שלי נפטר לפני 4 חודשים.

מה זה אומר?

תשובה

שלום וברכה.

סליחה על העיכוב במענה. היתה בעיה במערכת.

אדם שנפטר ומופיע בחיוך ובשמחה מלמד על מציאות טובה של קורת רוח בעולם הבא.

בכל מקרה מומלץ מאוד לעשות את הדברים הבאים:

1. להדליק נר לעילוי נשמתו, וכדאי לומר אשכבה (נוסח עדות המזרח-המרחם על כל בריותיו הוא יחוס ויחמול על נפש רוח ונשמה של אבי מורי פלוני בן פלונית רוח ה' תניחנו בגן עדן, או בנוסח של אל מלא רחמים-אשכנזים).

2. לומר פרק תהילים לעילוי נשמתו. אם ניתן לארגן גם שיעור תורה (אפילו חד פעמי) זה טוב.

3. לומר בזמן ברכת כהנים תפילה מיוחדת להטבת חלום. נמצאת בסידורים הספרדיים.

4. להתחזק במעשה טוב לעילוי נשמתו.

בהצלחה רבה ובצפיה לישועה קרובה