חלום

חדשות כיפה הרב יוסף אלנקווה 02/05/19 19:19 כז בניסן התשעט

שאלה

שלום כבוד הרבה

יש לי 2 שאלות

1.לפני בערך שלוש שנים חלמתי חלום מוזר שאני זוכר אותו עד היום בניגוד לשאר בחלומות

אז ככה:

חלמתי שאני עובד מול מדשאה ירוקה יפה ויש שביל של עצים בכל צד

ומולי מופיע עגלת סופר ובתוכה נחש שחור ענקי מתרומם ומכיש אותי ביד שמאל ויוצר 3 נקודות בצורת משולש

מה זה אומר?

2.אני בן אדם חילוני אבל מאוד מאמין

ואני אוהב לשמוע שירי קודש בנוסח תימני

השאלה היא כזאת

יש לי כלבה בבית שנובחת הרבה מאוד

אבל שאני שם שירי קודש פתאום לא שומעים אותה והיא מפסיקה לנבוח

שמתי לב לזה בזמן האחרון

מה זה אומר ? כלבים באמת מודעים לקודש בשירים?

תשובה

שלום לך.

ראיית נחש נושך בחלום יש בה ברכה לפרנסה

כדברי הגמרא במסכת ברכות דף נז " תני תנא קמיה דרב ששת: הרואה נחש בחלום - פרנסתו מזומנת לו נשכו - נכפלה לו".

אם כן אתה ראית שלוש פעמים צפה לפרנסה מכובדת

לשאלתך בדבר הכלבה הנהנית לשמוע שירי קודש בנוסח תימני כנראה שגדלה בסביבה שבה הושמעו המנגינות הללו וגם לכלב שכולו לב יש נוסטלגיה.

אם הייתי מקובל הייתי אומר לך שיש בה גלגול של מישהו שזהו תיקונו.

יפה שאתה נהנה לשמוע שירי קודש אל תהיי חילוני כהגדרתך כדאי לך ללכת לבתי הכנסת ולהנות מהתורה והתפילה.