חלום

חדשות כיפה הרב יצחק שלו 11/07/17 20:47 יז בתמוז התשעז

שאלה

היי חלמתי 2 חלומות שמטרידים אותי לפני שבוע חלמתי שחתולים תוקפים אותי ברכב

ואני אומר שמע ישראל

והיום לפנות בוקר חלמתי שנמר שחור נושך אותי ביד אני יושב עליו ומנסה להחלץ והוא ממשיך לנשוך

אשמח לקבל תשובה?

תודה רבה

תשובה

שלום וברכה.

סליחה על העיכוב במענה. היתה בעיה במערכת.

על חלומות מעין אלו נאמר 'חלומות שווא ידברו', ולכן אין צורך לחשוש מהם כלל ועיקר.

אעפ"כ אם עדיין הינך מוטרד מהם מומלץ לומר תפילה מיוחדת הנמצאת בסידורים הספרדים (בעיקר) בזמן ברכת כהנים שעיקרה הוא תפילה שהחלום יתהפך לטובה, כמו שהפך ה' את עצמתו של בלעם מקללה לברכה כך יהפוך את החלומות לטובה.

באופן כללי, החלום נועד כדי לדרבן את האדם לעשיה. לעיתים העידוד נובע מפחד או מחשש, וזה כיראת העונש המדרבנת את האדם ליראת ה', לעיתים עידוד זה נובע מחלום טוב, שאמור לדרבנן את האדם לעשיה חיובית ולא רק כסור מרע כמו יראת הרוממות.

ממילא חלום שאינך מרגיש בו שמקדם אותך לעבודת ה', אינך צריך להתייחס אליו כלל, אולם ראוי ללמוד מכל חלום ומכל דבר שקורה לאדם בימי חייו, ולשאול כיצד אני יכול להתקדם מכאן בעבודת ה', ולהתקרב יותר לקב"ה.

הסר טרדות מנגד עיניך והידבק בטוב.

בהצלחה רבה.