חלום שחלמתי

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 21/03/21 12:08 ח בניסן התשפא

שאלה

שלום כבוד הרב

היה לי חלום מוזר

בחלום אני רואה עומדים אנשים קבצנים עם בגדים קרועים ואיתם ילדים נגשתי לילדים ראיתי שהם עיוורים , אמרתי להם אתם יכולים לבוא להשאר אצלי תקופה ואני אדאג להם , וכשסובבתי את הגב להסתכל על קבצן אחר שעבר באזור פתאום חזרה לילדים הראיה . קבצן שישב שם אמר לי אני יודע כמה טובה את וכמה את נותנת אירוח בביתך אני אשמח להתארח כמה פעמים , לא אמרתי כלום הסתובבתי לכיוון הילדים ואז התעוררתי

אשמח לדעת מה אומר החלום

תשובה

בס"ד

שלום רב,

נראה שזה חלום טוב. מעיד עלייך שאת אדם טוב ורגיש, רוצה טוב ועושה טוב.

אם משהו מטריד אותך בחלום, הפתרון של מסורת ישראל - לבוא לבית כנסת, לברכת כהנים.

בזמן שהכהנים מברכים, לומר את התפילה הבאה:

רִבּוֹנוֹ שֶׁל עוֹלָם, אֲנִי שֶׁלְּךָ וַחֲלוֹמוֹתַי שֶׁלָּךְ; חֲלוֹם חָלַֽמְתִּי וְאֵינִי יוֹדֵֽעַ מַה הוּא. יְהִי רָצוֹן מִלְּפָנֶֽיךָ, יְיָ אֱלֹהַי וֵאלֹהֵי אֲבוֹתַי, שֶׁיִּהְיוּ כׇּל חֲלוֹמוֹתַי עָלַי וְעַל כׇּל יִשְׂרָאֵל לְטוֹבָה, בֵּין שֶׁחָלַֽמְתִּי עַל עַצְמִי וּבֵין שֶׁחָלַֽמְתִּי עַל אֲחֵרִים וּבֵין שֶׁחָלְמוּ אֲחֵרִים עָלָי; אִם טוֹבִים הֵם, חַזְּקֵם וְאַמְּצֵם, וְיִתְקַיְּמוּ בִי וּבָהֶם כַּחֲלוֹמוֹת שֶׁל יוֹסֵף הַצַּדִּיק; וְאִם צְרִיכִים רְפוּאָה, רְפָאֵם כְּחִזְקִיָּֽהוּ מֶֽלֶךְ יְהוּדָה מֵחׇלְיוֹ, וּכְמִרְיָם הַנְּבִיאָה מִצָּרַעְתָּהּ, וּכְנַעֲמָן מִצָּרַעְתּוֹ, וּכְמֵי מָרָה עַל יְדֵי משֶׁה רַבֵּֽנוּ, וּכְמֵי יְרִיחוֹ עַל יְדֵי אֱלִישָׁע. וּכְשֵׁם שֶׁהָפַֽכְתָּ אֶת קִלְלַת בִּלְעָם הָרָשָׁע מִקְּלָלָה לִבְרָכָה, כֵּן תַּהֲפֹךְ כׇּל חֲלוֹמוֹתַי עָלַי וְעַל כׇּל יִשְׂרָאֵל לְטוֹבָה, וְתִשְׁמְרֵֽנִי וּתְחׇנֵּֽנִי וְתִרְצֵֽנִי. אָמֵן.

תזכי בעז"ה לעשות חיל