חלום על מוות בלידה חלילה וחס חלום שלום חלום טוב .

חדשות כיפה הרב יוסף אלנקווה 07/10/21 12:42 א בחשון התשפב

שאלה

בסד

שלום רב,

אתחיל את השאלה בקצת רקע מקדים… לאחרונה אני מודה שקצת התרחקתי מהדת ואני מנסה קצת כן להתקרב בחזרה אבל מאוד קשה לי בעיקר עם שמירת השבת והלבוש שיסלח לי השם

התקופה הזאת מלווה אצלי בהמון חלומות רעים ואווירה ירודה בגלל כל המצב הזה

ואני מאוד רוצה לחזור לרמה הרוחנית שהייתי בה לפני שנה..

בקיצור: חלמתי חלום בו אני יולדת בן זכר ובעלי הוא חרדי (כמו שתארתי אני רחוקה מאוד ברמה הרוחנית שלי על מנת להתחתן עם בחור חרדי…) והלידה עוברת בסדר התינוק נולד ולאחר מכן אני זוכרת בדיוק את המילים ״תסחיף מי שפיר״ שפירושו ברוב המקרים מוות..קמתי בבהלה ומאז החרדה לא עוזבת אותי

אני פוחדת שהדבר הזה יקשה עליי בעתיד בחיי הנישואין והפחד ינהל אותי מה יקרה אם הדבר הזה לא עלינו יקרה

אני כותבת בפחד נוראי אשמח שתעזרו לי

האם אני צריכה לישות משהו ולפנות לרב?

תשובה

שלום רב .

בדרך אני משתדל להמנע מלהשיב על שאלות של חלומות אך כאן השאלה היא מהותית יותר מהחלום עצמו

ואשתדל להשיב לך כהלכה אמן.

כאשר חז"ל אומרים שהחלומות באים הרבה פעמים בהקשר להרהורי היום הם מסירים לנו בגמרא במסכת ברכות עם הרבה דוגמאות שאדם חולם בין היתר על דברים שהוא חושב עליהם או שהם מטרידים אותו.

לגבי החלום הזה חלום שלום חלום טוב והנני מפרש לך אותו לטובה שההריון הכולל הוא שפיר מצויין וטוב והסירי דאגה מלבבך.

כדי שתהיי ממש רגועה גשי לבית הכנסת בתפילת שחרית או מוסף בזמן ברכת כהנים תגידי את התפילה שאומרים להטבת חלום בשעת ברכת הכהנים תבררי שבבית הכנסת הזה יש כהנים ותאמרי תפילה זו וטוב גם לתת צדקה.

אם חלילה יש לך עדיין פחדים אפשר לעשות פדיון נפש בישיבת המקובלים אצל הרב בניהו שמואלי שליט"א.

אם הבנתי נכון את חרדה ואינך נשואה וחלמת שיהיה לך בעל חרדי.

אז אינך צריכה להיות חרדה מחרדי כי אדרבה אם תקימי בית תורני אשרייך ואשרי חלקך ותתפללי שיהא חתנך ירא שמים ותלמיד חכם.

ויהיו לכם ילדים בני תורה עליהם הגמרא אומרת "משה שפיר קאמרת" וזהו השפיר של חלומך.

לגבי שמירת שבת

אגיד לך את אשר על ליבי היות שמבטן אימי יולדתי גדלתי על שמירת השבת וככה אבותי ואבות אבותי קשה לי להבין מה קשה בשמירת שבת כמה פעמים בחיי חיללתי שבת כאשר זו היתה מצווה בזמן מלחמה ובזמן לידה והיה קשה לי מאוד עם אי שמירת השבת למרות שהיתה זו מצוה גדולה.

והנני כותב לך זאת כי אין לך מה לפחד מהשבת זו המתנה הכי טובה ויקרה שיש לעם ישראל והנני יודע שהרבה אנשים שאינם עדיין שומרי שבת מייחלים ליום בו תהיה סעודה משפחתית בלי שיחות וטלפונים וכדומה.

והתפילה בשבת היא תענוג וכל השבת כולה אתה חי בעולמות העליונים הנני מבין שקשה לך ואשרייך שאת מתאמצת דעי שזה שווה וכדאי .

כמו כן לגבי המלבושים אשרייך שאת מבנות ישראל הצנועות והרבה רווח והצלה יש בכך.

אמנם כתוב אשרי אדם מפחד תמיד אך לא פחד של חרדה אלא מפני פחד השם והדרת גאונו.

תמשיכי ותתחזקי בשמירת השבת והקדושה ויש שכר רב לפעולתך בייחוד כאשר הדברים קשים לך.

ויהי רצון שתזכי להקים בית יהודי מפואר והשם עמך בכל אשר תעשי .