חלום על חתול זועם 3 פעמים

חדשות כיפה הרב יוסף אלנקווה 30/12/18 20:32 כב בטבת התשעט

שאלה

שלום,

פעם שלישית שאני חולמת על חתול זועם.

חלום אחד הוא בצבע לבן וכועס מרחוק.

בחלום השני הוא נושך אותי ולא כואב לי

בחלום השלישי הוא זועם ואני לא זוכרת מה הצבע.

בחלום האחרון התווספה גם לטאה.

הייתי שמחה לדעת מה הפירוש האם עלי לעשות משהו.

תודה.

תשובה

שלום לך

על דבר ראיית החתול נאמר בגמרא ברכות ברכות בדף נו: :

"הרואה חתול בחלום באתרא דקרו ליה שונרא נעשית לו שירה נאה שינרא נעשה לו שינוי רע".

כלומר בארמית קוראים לחתול שונרא ואם כך אזי החלום מבשר לך שירה נאה.

בגמרא בעירובין ק: מסופר שהחתולים צנועים ובני אדם יכלו ללמוד מהם צניעות.

אפשר שאת משוררת או מנגנת ושירה וניגון חדש תנגני.

אפשר שכעסת או כעסו עלייך באותו יום ודבר הכעס הועתק לחתול זועם.

אפשר שעלייך לתקן משהו מעניני הצניעות ואפשר ששיחקתם עם בעלי חיים ורושמם לא זז ממך גם בחלום באו לבקרך.

ומי יודע פעמים שאדם רואה תמונת דבר ביום ושוכח לכאורה אך עינו הזוכרת ומשמרת

ולעת ועידן התמונה יוצאת.

הלטאה אולי יש בדידות והיא רומזת בראשי תיבותיה לא טוב היות האדם -לבדו.

ואולי את כועסת ועל השנות החלום פעם פעמיים אף שלוש לומר לך להרגע.

מי יודע ואולי כלום וכלום מכל אלו לא היה וסתם החלומות שווא ידברו.

חשבי טוב וחלומות - טובות יבשרו.