חילוניות וקבלה

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 01/03/21 13:02 יז באדר התשפא

שאלה

שלום רב.

לפני שאני אתחיל בשאלה חשוב לי מאוד להצטער אם כל דבר שאני כותבת ישמע לא מכבד או מזלזל.

אני אורה, בת 16.

גדלתי בבית מסורתי-דתי אבל מאז שהייתי בת 12 התרחקתי מאוד מהדת וכיום האמונה שלי מתמקדת בעיקר במדע ובישות עליונה.

לאחרונה בת הדוד שלי סיפרה לי קצת על ההלכה ועל הזוהר והמשכתי לחקור על זה עוד.

השאלה שלי היא האם זה הגיוני או אפילו בסדר בשביל נערה לא מאמינה ללמוד את זה?

הדבר האחרון שאני רוצה הוא לגרום למישהו מאמין להרגיש נפגע או נעלב, יש לי המון כבוד לדת ואני רואה אותה כדבר יפהפה ולכן חשוב לי מאוד לשאול את זה.

תשובה

שלום

אסור ללמוד קבלה בגיל זה, וברמה זו.

אלא ללמוד אמונה, והלכה, ובזה תמצאי בע"ה את המזון הרוחני הראוי לנשמתך כעת.

בהצלחה