חזרה בתשובה

חדשות כיפה הרב יוסף אלנקווה 05/04/19 00:26 כט באדר ב'

שאלה

היי אני אדם חילוני ויש לי קעקועים אפילו על הצוואר אני מרגיש שהעולם הזה הגשמי הוא פשוט ורוצה להתחבר לעולם הרוחני אבל לא יודע מאיפה להתחיל וההורים שליי לא בעד מה לעשות

תשובה

בעזרת השם

שלום לך.

מרגש לראות את שאלתך בחור צעיר המבין שלחיים יש תוכן עמוק.

לפני שאתן לך עצה היכן להתחיל.

קבל על עצמך להזהר במצוות כבוד אב ואם אמנם הם לא בעד בשלב זה והדרך שלך עצמאית יותר בלי עידוד מבית אבל מצוות כבוד הורים קיימת גם במקרה זה אין לי ספק שכאשר הם יראו שאתה זהיר מאוד בכבודם יותר מעד כה זה יגרום להם נחת ושמחה והדרך שלך תהא קלה יותר.

חשוב שתלמד תורה לפי יכולתך אם הנך מעוניין שלח לי את פרטיך ואחפש במקום מגוריך מי שילמד איתך וינחה אותך בדרך התשובה.

תתחיל בקיום כמה מצוות תפילה ציצית תפילין ושבת תתחזק בהן ובמקביל תלמד את האמונה הישראלית.

אם יש רב שילמד אותך את ספר הכוזרי זה דבר נפלא ביותר.

בלי נדר אתן לך את ספר מנורת המאור ויש בו את כל עניני היהדות בשפה ברורה ובעזרת השם תתקדם ותראה ברכה בדרך התורה והמצוה.

אל תתיחס לקעקועים נדמה לי גם שיש בירושלים מקום שמסירים אותם.

חשוב מאוד שתהיה שמח בדרך התשובה ותהיה מאושר.

את כל הדרך תעשה בצניעות ובמתינות בדרכי נועם בהצלחה

הנני ממתין לקבל את פרטיך

עלה והצלח.