שאל את הרב

ז"ל בגלל חיכוך?

חדשות כיפה הרב אבירם חריב 04/10/18 00:17 כה בתשרי התשעט

שאלה

כבוד הרב יש לי בעיה חמורה מאד.

בכל פעם שאני יושב האיבר מתחיל לעלות למעלה ואני באמת שלא יודע מה לעשות.

אני לא חושב על דברים אסורים אבל זה קורה לי שוב ושוב. אולי המכנסים קצת לוחצים.

אבל בתפילה במיוחד, הייתי רוצה לעמוד כל התפילה כדי שלא יהיה לי ,אבל יש מקומות בתפילה שצריך לשבת.

אני מנסה לשמור 40 יום ללא ז"ל ואני לא עובר 20 .

והפעם הצלחתי רק 5.

הרב תוכל לתת לי הצע שתעזור לי עם המקרה שלי

תשובה

שלום רב,

ראשית עליך לדעת שזקפה בגיל הנעורים ללא קשר לעוררות מינית היא טבעית ויכולה להתהוות בפתאומיות או במצבים שונים ללא קשר למידת המכנסיים . כמו כן , זרע יכול לצאת גם ללא זקפה.

לגבי עינוג עצמי מצטט תשובה שעניתי לשואל אחר :

"נכון שנפסק להלכה שעינוג עצמי על ידי הוצאת זרע היא אסורה , ולכן, עושים תשובה לאחר שהדבר נעשה כמו כל דבר איסור שאנו עושים. יוצא איפה שההפחדות שנחשפת אליהן אינן עומדות בשווה לעומת התשובה שתעשה.

אך אני מזמין אותך לשיח אחר לא של טוב ורע אלא של מהות . הזרע שלך הוא ברכת החיים שלך כגבר. הוא חלק בלתי נפרד ממך, לא כמו פסולת היוצאת מהגוף אלא עצם מעצמך שיש בו יכולת בריאה ועונג .וממילא , גם התסכול הרב שאתה חווה , הוא לא בא רק מהייסורים העצמיים שלך אל מול הקב"ה, אלא תחושה של חוסר של חלק ממך שאבד.

ברגע שתתחזק אצלך המודעות לקשר הבלתי נפרד שלך עם הזרע שלך , ומה החיסרון שקיים אצלך בהוצאתו לעינוג עצמי, ולא כחלק מיחסי אישות שבהם ישנו מימד של הענקת אהבה ולא "בזבוז" , תגלה חיבור עמוק לעצמך ולקב"ה . וממילא גם הרצון לחוויית העונג תהיה בשליטה יותר גדולה . "

כל טוב

דברי תורה לפרשת השבוע

דברי תורה לפרשת השבוע

החלק הכי טוב בשולחן השבת שלכם: רעיונות קצרים, עמוקים ונגישים על פרשת השבוע היישר לתיבת המייל שלכם

✓ נרשמת בהצלחה

כתבות נוספות