זרע לבטלה

חדשות כיפה הרב אפי קיציס 04/11/21 11:58 כט בחשון התשפב

שאלה

כבוד הרב לא רציתי לשים את השם שלי אבל בגיל 10 11 התחלתי לאונן ולא יצא לי זרע והפסקתי בחיים שלי לא ראיתי זרע האם זה נחשב הוצאת זרע לבטלה ליפני גיל ההתבגרות חייב לציין

תשובה

לשואל שלום רב.

א. אתה מתאר שהפסקת וזאת זכות גדולה! "במקום שבעלי תשובה עומדים, צדיקים גמורים אינם עומדים".

ב. אסור לאונן, גם אם לא יצא זרע. אם לא יצא זרע אז זה לא "הוצאת זרע" אבל זה עדיין אסור.

ג. אבל אתה עשית את זה רק בקטנותך, ומאז תיקנת וחזרת בתשובה. יישר כח! לכן אל תהיה טרוד מזה אלא תשמח ותמשיך להקפיד להבא.

בברכה

אפי קיציס