זעקה

חדשות כיפה הרב אפי קיציס 27/03/18 00:35 יא בניסן התשעח

שאלה

שלום וברכה הרב

תודה על הזכות לשאול שאלה

אני הבנתי שיש שלושה דברים היכולים לשנות גזר דין של מעלה שהם זעקה, שינוי השם,

וצדקה(צדקה תציל ממוות) רציתי לשאול מה משעמות זעקה

האם זה לזעוק מהכוונה לצעוק לקדוש ברוך הוא כמו ללכת להתבודדת בהרים ולצעוק לו או הכוונה לתפילה עצומה

תודה מראש.

תשובה

לשואל שלום רב.

אנו אומרים בתפילה בימים נוראים - "ותשובה ותפילה וצדקה מעבירין את רוע הגזירה".

זעקה זה תפילה אל ה'. אנו לא צועקים עליו חס ושלום אלא זועקים אליו. כלומר מתפללים בכל הלב.

בנוסף כאמור - תשובה, כלומר תיקון המעשים והמידות. לראות מה עשינו לא טוב, ולתקן. (שינוי השם הוא רק חלק מזה. לפעמים זה מועיל לתשובה. אבל זה לא דבר שעומד בפני עצמו. העיקר זה התשובה עצמה.

וכן - צדקה. לתת לזולת, וכן לעזור לו (חסד).

בברכה

אפי קיציס