ויתור על חיים גשמיים לצדיקים

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 20/01/22 10:24 יח בשבט התשפב

שאלה

שלום כבוד הרב,

אני קראתי את מסילת הישרים ואני רוצה להיות צדיק, לאחרונה גם הפסקתי עם הוצאת זרע לבטלה.

האם צדיק צריך לוותר על חיים גשמיים? כי אני רוצה להיות איש עשיר.

אני לא חרדי אגב.

שנית, האם כל אחד יכול להיות צדיק? מה אני צריך לעשות כדי להיות צדיק? כי אני גם קצת עצלן ולפעמים מעדיף לנוח מאשר ללמוד באוניברסיטה.

תודה רבה.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד

שלום רב,

מצאת את המדריך הטוב יותר להיות צדיק - הספר מסילת ישרים.

כשתלמד את הספר תגלה שהדרך להגיע למדרגת צדיק היא קשה וארוכה - אבל אפשר וצריך להתקדם בה.

תלמד את הספר מסילת ישרים. בכל פרק תשתדל כמה שאפשר לאמץ את ההדרכה של הפרק. אל מדרגת צדיק מגיעים אחרי שלש מידות: זהירות - זריזות - נקיות

להלן פירוט המידות:

זהירות - זהירות ממצוות לא תעשה וסייגיהם, מתוך התבוננות ופיקוח של האדם על מעשיו ודרכיו.

זריזות - זריזות בקיום מצוות עשה, והתגברות על העצלות ועל רדיפת תענוגות.

נקיות - נקיות שלמה מכל מידה רעה ומכל חטא, לרבות כאלו שלא ידועים בציבור, ובמיוחד בתחומים הממוניים, המיניים והחברתיים. אדם המקיים בצורה מלאה את כל הדרישות של נקיות מוגדר כצדיק על פי הרמח"ל.

במידת הזריזות, כפי שאתה רואה, יש דרישה להתגבר על העצלות ועל רדיפת התענוגות. זה לא מתאים למה שאתה מתאר על עצמך. אבל אדם יכול להתקדם ולהשתנות.

בהצלחה!

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן