השנה שאחרי השירות הלאומי: לאן אני ממשיכה מכאן?

חדשות כיפה חברים מקשיבים 07/01/21 01:23 כג בטבת התשפא

שאלה

היי אני בת שירות שנה ראשונה.. לא מרגישה כל כך משמעותית בגלל הקורונה אבל משלימה עם המצב. יוצא לי לחשוב הרבה על שנה הבאה.. להתחיל ללמוד? שנה שנייה? אולי מדרשה? המשפחה שלי מצפה ממני להתחיל ללמוד וכל אופציה אחרת מבחינתם היא בזבוז מוחלט של זמן, הם לא מצליחים להבין את החשיבות.

אני בעצמי מרגישה עוד ילדה בשביל להיות סטודנטית שנה הבאה..

לאור החוויה שלי מהשירות השנה אני לא יודעת עד כמה באלי שנה שנייה.

ולגבי מדרשה, אני מחפשת מדרשות לאחרי שירות אבל מפחדת שהבנות שם יהיו ״דוסות״ מידי.. בנוסף גם חוששת מהצגובה של המשפחה שלי ״מה את מתחרדת?״ ״נהיית דוסית?״ וכו וכו

אני מרגישה שאני לא מספיק מכירה את עצמי וחושבת שזה חשוב..

מתלבטת מאוד מה לעשות ואשמח לעצות!

תשובה

שואלת יקרה שלום!

איזה כיף לקרוא את השאלות שלך! לקרוא שאת נמצאת בתקופה שהיא אחת המשמעותיות ביותר בחייך, ולראות איך את בוחנת את הדברים ומחפשת פתרון לעומק העניין. אז ראשית כל אני מעריכה אותך מאוד מכאן, ושמחה בשאלות היקרות והטובות שלך!

השאלות שלך מציפות הרבה נקודות. ננסה לגעת בהן בע"ה.

בחירה

מעטות הצמתים בחיים שלנו בהן אנו נדרשים לבחור משהו שישפיע על חיינו. עד עכשיו היו לך החלטות יחסית "ברורות"- מה ללבוש לאולפנה, להיכנס להדרכה או לא וגם ההחלטה על השירות בסוף היא נקודתית. אם תנסי להתבונן עמוק, נסי לראות מה המחשבה על החלטה כזו גדולה גורמת לך. יש בהחלטה הזו בחירה על חייך, בחירה שטומנת בחובה אפשרויות לצד השלכות. בחירה שדוקרת את הרצון הפנימי שלך לכן היא חשובה כל כך.

לכן אני מציעה לך קודם כל לנסות ולהתבונן עמוק- היכן הרצון שלך נמצא? מה חשוב לך? אילו ערכים את רוצה שינחו את חייך? מה התחושות שלך כשאת חושבת על שנת מדרשה או על שנת שירות?

נסי לדמיין את חייך בעוד עשור. מה חשוב לך שיהיה שם? אלו ערכים חשוב לך שינחו אותך?

אני מציעה לך לשבת עם דף ופשוט לכתוב את כל מה שעולה לך. ערכים שחשובים לך, אמונות, היכן את רוצה להיות בעוד עשור ובעוד שנה.

לאחר מכן, אני מקווה שהתמונה תתבהר לך מעט יותר ואז תוכלי לאסוף מידע ולהחליט מתוך בחירה.

1. שירות לאומי- אין ספק ששנת הקורונה הייתה מאתגרת מאוד אבל נראה שיש כבר פתח לשינוי. הייתי מציעה לך לבדוק האם בשנה הבאה יש תקנים אחרים שמעניינים אותך? את יכולה לבדוק עבור כל תקן מה יהיה המתווה אם תהיה קורונה. האם הוא ימשיך כרגיל? אני לא יודעת מה מעניין אותך, אבל אני יודעת שתקנים כמו חינוך מיוחד למשל ממשיכים די כרגיל. ואולי גם עוד. נסי לברר באתרים השונים של האגודות ולראות אם יש משהו שיש לך משיכת לב כלפיו ומעל לכל, האם את מרגישה שתהיי משמעותית בו?

2. לימודים- אין ספק שהמחשבה על לימודים מוציאה אותנו מהמקום המוגן והילדותי לחיים עצמאיים. לכן לרוב אנו נרתעים מכך וקצת נלחצים. אני מציעה לך לבדוק האם יש תחום שמעניין אותך? האם את מרגישה רצון להתחיל ללמוד ולרכוש מקצוע? נסי לנטרל את הלחץ של ההורים ולנסות לחשוב על דברים כמו עצמאות; האם תוכלי למצוא דרך אחרת לממן את עצמך אם לא תתחילי ללמוד השנה? האם הלימודים בשנה הבאה גם כן מתוכננים להיות בזום? אם את חושבת להתחתן בקרוב, התחלת הלימודים גם יכולה להיות שיקול אם כי ממש לא מרכזי.

3. מדרשה- כיום ב"ה עולם המדרשות הלך והתרחב מאוד. יש היום מגוון מדרשות שמדברות לכל בת בשפה שלה ובמקום הרוחני שלה. אין ספק ששנת מדרשה היא שנה מעצימה ומגדלת, היא מלמדת אותך המון על עצמך הפרטית אבל מעבר לכך היא מאפשרת לך ללמוד ולהעמיק את העולם האמוני שלך עוד יותר. כיום יש מסגרות שמתאימות לכל סוגי הנפשות. יש בנות שמגיעות עם עולם תורני מבוסס מאוד ויש בנות שמגיעות עם היכרות חלקית ותו לא. כיום מגוון המדרשות אדיר כל כך, כך שאת רק צריכה לשאול את עצמך מה הצורך שלך ומה ליבך חפץ. לא סתם חזל אמרו ש"אין אדם לומד תורה אלא במקום שלידו חפץ". כך גם במדרשה.

נסי להכיר את המדרשות השונות. את יכולה להיכנס לאתר סטנדר או מתת, לקרוא על מדרשות. את יכולה לראות ביוטיוב שיעורים של רבנים ממדרשות שונות. את יכולה לראות סרטון תדמית של מדרשה מסוימת ולנסות לראות מה סגנון הבנות. הכי חשוב לזכור שמדרשה היא מקום פנימי ואישי מאוד. כל אחת עוברת תהליך שונה במדרשה ואין אף אחד שבוחן אותך בפרמטרים של "דוסיות". העולם הפנימי שלך הוא מה שחשוב ועבודת ה' שלך היא אישית.

באופן כללי, מדרשה מזמנת לך גדילה וצמיחה אישית. היא מאפשרת לך לשהות ולהתבונן בבחירות בחייך, בערכים שמנחים אותך, בעולם האמוני שלך ובעולם המידות שלך.

אני ממליצה לך אף לשתף גורם קרוב אלייך בהתלבטות ולהיעזר בו, אולי מחנכת, מדריכה או קומונרית. כך או כך, זו שנה שיכולה להיות מכוננת ומשמעותית להמשך חייך.

החלטות טובות ובהירות הדרך!

מאמינה בך ובכוחותייך,

וכאן לכל שיתוף או התלבטות נוספים אם יש.

נעה

(28)