להשלים מניין או להתפלל בזמן - ומההתחלה?

חדשות כיפה חברים מקשיבים 09/04/21 17:14 כז בניסן התשפא

שאלה

שלום.

יצא שכבר פעמיים, בדרכי למניין הקבוע שלי בשחרית, נתבקשתי להשלים מניין בבית כנסת סמוך לשם, כאשר הם כבר ב"ישתבח". האם עדיף להשלים מניין ביודעין שאצטרך להשלים בסופו את הקורבנות + הודו עד ישתבח?

(לציין, שיתכן ואם אסרב הם ימצאו מישהו אחר שיגיע לאזור אחריי אבל כמובן שזה לא ודאי).

בברכה,

תשובה

שלום רב

מצוות השלמת המנין היא גדולה מאד, ולכן עדיף להשלים מנין על אף שאתה מדלג בתפילה.

באופן כללי, יש לערוך בירור מעמיק - מדוע אין להם מניין קבוע? אולי עדיף שהם יתאחדו עם מניינים אחרים וכדו', אולם בתקופה זו של הקורונה, עדיין קיימות הרבה הגבלות ולכן כרגע חשוב מאד לתמוך במניין שלהם.

מעבר לכך, אם המנין הקבוע שלך הוא גדול ורחב, ואילו המניין בבית הכנסת הסמוך מועט, יש מקום לכתחילה שתשנה את מקום תפילתך - כל זאת כאמור קיימות ההגבלות על הקורונה ולכן סדרי התפילה אינם כתקנם.

בהצלחה רבה ויישר כח!

טוביה