הרלבד והקורונה זה אמיתי?

חדשות כיפה הרב יוסף אלנקווה 22/03/20 00:20 כו באדר התשפ

שאלה

בס"ד!!

שלום לכבוד הרב !!

רציתי לדעת היכן אפשר למצוא פירושים של הרלב"ד..? ומי הוא היה ??..

קראתי השבוע פירוש שלו מלפני 1400 שנה לגבי נגיף הקורונה ?? ומעניין אותי לדעת איך קראו לו..? אודה מקרב לב על תשובה !!..

ובריאות לכלל עם ישראל במהרה אמן.

תשובה

שלום עליכם.

כמוך גם אני קבלתי הודעה מענינת כי הרלב"ד שחי לפני אלף ארבע מאות שנה כתב בפירוש לספר ישעיה פרק כו פירוש לפסוק "לך עמי ובוא בחדריך" והפירוש המצוטט הוא : "בעקבתא דמשיחא בערב הפסח אין מלך בישראל ויוצא הנגע מארץ אשכנז והוא מספירת הכתר ויוצא ומכה בצריהן של ישראל".

ובכן הנני זהיר בלשוני

למיטב ידיעתי הפירוש של התנ"ך אינו של הרלב"ד אלא של הרלב"ג והוא חי לפני כשבע מאות שנה .

אינני מכיר חכם בשם הרלב"ד גם חפשתי ולא מצאתי שיש פירוש לרלב"ג על ישעיהו .

אלא שכבר כמה פעמים בעת האחרונה אנשים מזייפים כאילו שדברים המתרחשים בימינו נכתבו פעם בלשון זו או אחרת.

וכמדומני גם הודעה זו אינה נכונה ומישהו חמד לצון בימים אלו בהם נגיף הקורונה משתולל בעולם והשם יצילנו.

אמנם כדאי לראות את הפסוק הזה בלי קשר להודעה זו

הנביא ישעיהו בפרק כו אומר לעם ישראל

"לֵךְ עַמִּי בֹּא בַחֲדָרֶיךָ וּסְגֹר דְּלָתְךָ בַּעֲדֶךָ

חֲבִי כִמְעַט רֶגַע עַד יעבור יַעֲבָר זָעַם".

לפסוק זה יש כמה פירושים רש"י מסביר שבשעת גזירה חלילה יש להתכנס בבתי כנסיות ובבתי מדרשות לבטל את הגזירות וגם הרד"ק אומר שיש להרבות בתשובה ומעשים טובים לבטל גזירו.

יש אומרים שהוא כנגד ימות המשיח בהם צריך יהיה להסתגר בבתים עד יעבור זעם ויתגלה המלך המשיח וכן מופיע באוצר המדרשים.

והגמרא במסכת בבא קמא אומרת כשחלילה יש דבר בעיר ומגיפה יש להסתתר ובגמרא סנהדרין בדף כה מסופר שם שאביו של רבי זירא היה אומר לתלמידי חכמים להסתתר כשהיה מגיע הגובה של המלך לגבות ממון

"אבוה דרבי זירא עבד גביותא תליסר שנין, כי הוה אתי ריש נהרא למתא, כי הוה חזי רבנן אמר להו: לך עמי בא בחדריך. כי הוה חזי אינשי דמתא אמר: ריש נהרא אתא למתא, והאידנא נכיס אבא לפום ברא וברא לפום אבא. "

גם בזוהר הקדוש כתוב שחלילה כשיש רשות למשחית להשחית אינו מבחין בין צדיק לרשע לכן יש להסתתר כפי שהיה במצרים בחצי הלילה כאשר השם הכה כל בכור והתורה צותה אל תצאו איש מפתח ביתו.

על כן יש חשיבות להתכנסות ולא להיות מהיוצאים בשעת המגיפה חלילה וזה ללא קשר לדרישת ההסתגרות שמא החיידק ידביק חלילה .

והאלשייך הקדוש כתב שם בישעיהו :

"כי המשחית אינו מבחין בין צדיק לרשע. אך בהעשות על ידו ית' מבחין בתכלית, ועל כן היו קדמונינו נזהרים מלצאת בעת צרה, ובספר הזוהר אמרו לכסות המצח שרואה המשחית שם רשמי עונות ויפגע בו. " .

על כן ראוי שבימים אלו ננהג במלוא הזהירות הנדרשת והמחייבת על מנת שחלילה וחס לא נגרום נזק לא לנו ולא לזולתינו ומאידך יש להרבות בתפילה בלימוד תורה ומעשים טובים כדי לעצור המשחית והמגיפה והחולי הרע הזה . ועלינו להקדים תפילה למחלה שלא תבוא כמובא במסכת שבת דף לב. : "

אמר רב יצחק בריה דרב יהודה: לעולם יבקש אדם רחמים שלא יחלה, שאם יחלה - אומרים לו: הבא זכות והפטר ".

ומחובתנו להתפלל על כולם כמבואר בגמרא ברכות יב ובבא בתרא צא שכל מי שיכול לבקש רחמים על חבירו ועל דורו חייב לבקש.

ונתפלל אבינו מלכנו שלח רפואה שלימה לכל חולי עמך ישראל והבריאים מעמך התמד בריאותם שלא יחלו אמן.