הרב ההורים שלי תמיד צועקים עלי.

חדשות כיפה הרב יוסף אלנקווה 10/06/22 11:41 יא בסיון התשפב

שאלה

הרב תקשיב ההורים שלי צועקים עלי מקללים אותי מרביצים לי ואני לא מבינה למה הם לא סומכים עלי יש לך פיתרון ?

תשובה

לילדה הטובה

השואלת שאלה זו.

לפי מה שאת כתבת בפרטים רשום שאת ילדה בת אחת עשרה .

ואני מניח שזה נכון ומה שכתבת גם נכון כי אין לך ענין חלילה להמציא דברים

ואת בוודאי ילדה טובה.

ראשית עלי לומר לך שעל פי סגנון שאלתך ומעצם העובדה ששלחת אלי שאלה זו רואים שאת ילדה טובה ילדה חכמה ורצינית.

והנני משיב לך לשאלתך כפי ששאלת.

רק עלי להקדים שיתכן ועל פי החוק והאמת אני חייב להפנות אותך להתלונן במשטרה.

אבל לפני שתלכי למשטרה תקראי את תשובתי ואני מקווה שהרבה הורים יקראו את תשובתי ואם אפשר שיעבירו אותה בכל צורה שהיא כדי שבסוף גם ההורים שלך יקראו את מה שכתבתי.

כפי שאמרתי את ילדה טובה ונאמנה שאפשר לסמוך עליה ואת יודעת מה את רוצה.

נראה לי שההורים שלך חייבים לקבל הדרכה מקצועית כדי שילמדו איך מתנהגים ואיך מחנכים ילדים.

קשה לי מאוד מאוד ללמד זכות על הורים

ש

צועקים

מקללים

ומרביצים.

לבת שלהם זה לא הגיוני לחלוטין

וזו עבירה חמורה מאוד מאוד.

זו אחת העבירות הכי חמורות שיכולה להיות בתורה.

והם גם טועים הרי את לא מבינה למה הם לא סומכים עלייך

והם צריכים לסמוך עלייך ולהבין שאת ילדה טובה.

וממש כואב לי לשמוע שאת כותבת שככה מתנהגים ההורים שלך גם אבא וגם אמא.

והם עושים טעות חמורה מאוד

הם מפסידים את השנים הכי מתוקות של שמחה ואהבת הילדים.

הם טועים ומפסידים אותך.

אבל אל תדאגי את לא לבד ואנחנו נעזור לך .

לדעתי מה שאת צריכה לעשות

הוא כך.

תדברי יפה עם אבא או אמא לבד עם מי שאת הכי מבינה אותו או אותה

לא עם שניהם ביחד רק עם אבא

או עם אמא.

תגידי לאמא שאת רוצה להתייעץ איתה בענין אישי תספרי לה שכל יום כשאת הולכת לבית הספר את רואה שבאחת הגינות יש אדם שמתעלל בכלב שלו

מכה אותו מרביץ לו

ואת עצובה וחושבת ללכת למשטרה לדווח להם.

ואת מתייעצת עם האמא שלך.

ובוודאי היא תגיד לך שזה ממש לא יפה מה שהוא עושה ואולי תסכים איתך שכדאי לך להתלונן אולי לא.

ואחר כך

תגידי לה

אמא אני רוצה להגיד לך עוד דבר אישי.

והיא תשאל מה

תגידי לה

סתם המצאתי סיפור זה לא נכון.

ואולי היא תשאל למה את ממציאה סיפור אולי היא לא תשאל

ותגידי לה

את יודעת זה לא קורה ברחוב

זה קורה אצלנו בבית

אתם צועקים עלי מקללים אותי ומרביצים לי.

תספרי לה או לו שמאוד עצוב לך שהם מתנהגים אלייך ככה.

ותדברי בבגרות כפי שאת יודעת

תשאלי אותו או אותה

האם יש סיבה לכך

שאת מקבלת צעקות קללות ומכות???

האם את כזו גרועה????

ואם תוכלי תרימי קצת את הכל ותצעקי

למה למה למה??????

למה אתם מתנהגים אלי ככה???

שכחת את חודשי ההריון

שכחת מה זה להיות אמא שמחה????

אם תראי שיש הבנה

תגידי לה שאת מוכנה לשמוע ענינית אם יש דברים שהיא חושבת שאת טועה בהם.

ותגידי לה שאת רוצה שתפתחו דף חדש ונקי.

אם את רואה שיש עם מי לדבר תדפיסי את תשובתי זאת ותראי להם.

אני מאוד מקווה שזה יעזור

ואם את רואה שאין שינוי אני מבקש ממך לאזור אומץ לגשת לתחנת המשטרה ולספר להם מה קורה בבית שלכם.

ואם את מפחדת לגשת למשטרה ואכן לא הגזמת והורייך מכים אותך

שלחי בשאלה נוספת אלי את שמך ומספר הטלפון שלך אף אחד לא יראה זאת

ואני אפנה לגורמי החוק לסייע לך

ולמרות שאת עצובה ובצדק

אני מבקש ממך להיות שמחה.

אגב לא בקשתי ממך לבדוק עם עצמך אם את אשמה במשהו

כי אין שום הצדקה לקללות מכות וצעקות של הורים

אבל כמובן אם יש משהו שאת עושה לא בסדר וזה גורם להם לכעוס עלייך

תשתדלי לא לעשות מעשים כאלו.

וכמובן תתפללי על ההורים שלך

שידעו לכבד אותך כראוי.

נ.ב.

אם אתם ההורים של הילדה המתוקה הזאת קוראים את תשובתי או אם אתם הורים אחרים שגם כן מתנהגים ככה תדעו שאתם עוברים עבירה חמורה ביותר וככה לא מחנכים ילדים.

ואם למערכת כיפה יש דרך עם המשטרה לאתר אתכם אבקש שככה יעשו.

כי זה מעשה חמור ביותר.

שנזכה להרבות אהבה ואחווה

שלום ושמחה ושלום בית בכל בתי ישראל שבת שלום.