הרב קוק: אורות התחיה ואורות ישראל

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 18/07/22 08:57 יט בתמוז התשפב

שאלה

שלום הרב, מה ההבדל בין הספר ''אורות התחיה'' ל''אורות ישראל'', ומה עדיף ללמוד קודם?

תודה

תשובה

שלום וברכה

שתי החטיבות האלה הן ליקוטים. ליקוטים שלוקטו מתוך שמונה קבצים של הרב קוק. הוא כתב את הפיסקאות, אבל הפיכתם לקובץ לא נעשה על ידו, וממילא הפיסקאות לא חוברו מראש עם הבדלים בין שני המאמרים האלה.

הליקוט נעשה מתוך ניסיון אכן לרכז שני עניינים, כל אחד בפני עצמו: אורות התחיה עוסק בתקופה המיוחדת בה אנו חיים ובהשלכותיה, ואורות ישראל עוסק בייחודו של עם ישראל. ברם, ההפרדה היא כמובן לא מלאה, שכן התקופה מונהרת מאורם של ישראל, וישראל מונהרים מאורם של התחיה.

כדאי ללמוד קודם את מה שלבך חפץ.

ואם בכל זאת - נראה לי שאורות התחיה הוא מסגרת טובה יותר להיכנס בה בדברים עם משנתו של הרב זצ"ל בספר אורות, ולאחר מכן את אורות ישראל.

כל טוב ויישר כוח