הצלת גוי

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 06/12/21 10:22 ב בטבת התשפב

שאלה

דוגמא של יהודי צריכה להיות רחמנות, ומדוע ההלכה שאסור להציל גוי , אני מתכווין כמובן גוי שאינו שונא ישראל כמו למשל נשיא ארהב לשעבר טאמפ , ואפילו בשבת שאסור להצילו נראה לי שזה אכזריות, והרבה פעמים כפוי טובה, האם אני הייתי רוצה שאם אני הולך למות שגוי יגיד שאסור לו להציל אותי, נגיד שההלכה כך אבל זה עלול להרגיל לכל אדם אכזריות,

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אתה צודק בדבריך, היום מצילים גויים משום דרכי שלום, והדבר נפסק בכל ספרי התשובות שמצילים היום גויים. יתכן ויהיו מצבים אחרים בעולם ומעמד העולם והיחסים בין יהודים וגויים ישתנה, אזי יצטרכו לדון בכל דבר בפני עצמו, מתוך הכרת מעמד כל חלקי הבריאה. דומם, צומח, חי, מדבר ועם ישראל. אלו ברורים עמוקים על כל מעמד ומעד, וכמו כן תשאל השאלה האם האכזריות היא רק בקשר לגויים ומה בקשר לבע"ח?! אבל דיונים אלו יעשו כשהעולם יתקדם לקראת גאולה ויתברר מעמד עם ישראל, הגוים, בע"ח, דומם.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ