העם הנבחר

חדשות כיפה הרב דוד לוי 16/03/20 15:17 כ באדר התשפ

שאלה

יוצא לי לשמוע הרבה מוסלמים ונוצרים שאומרים שאנחנו כבר לא העם הנבחר בגלל כל החטאים שהיהודים עושים, יש גם כאלה שאומרים שהאיסלאם היא הדת הנכונה, והמוסלמים העם הנבחר. האם זה נכון שאנחנו לא העם הנבחר יותר? הנושא הזה לא יוצא לי מהראש ויש ימים שאני חושבת על זה ומתחילה לבכות, אשמח לקבל תשובה.

תשובה

שלום לך,

אכן זו טענת הנצרות , שהקב"ה התחרט וביטל את בחירתו בעם ישראל ואת חובת קיום המצוות.

טענתם מגוחכת כי אם הוא , חלילה, כל כך הפכפך הרי שאולי הוא גם מבטל בחירות אחרות.

אלא הקב"ה אמת ותורתו אמת וכצופה כל הדורות הוא בודאי לא מתחרט ומשנה את 'דעתו'. אלא שאנשים עצלים מחפשים תירוצים להפטר ממצוות התורה ובנוסף הם תולים את המומים שלהם בריבונו של עולם.

לידיעתך -

בנצרות האפיפיור הוא קובע את העובדות ודבריו כדברי אלוה. (הוא עושה מעצמו אליל)

אחרי מלחמת ששת הימים הנצרות החליטה לשנות את אחד העקרונות שלה כיון שאם האל עזב את עם ישראל כיצד הוא מאפשר לו לחזור לבית לחם מקום הולדתו של ... לכן הם שינו רשמית את תפיסתם בענין

בהצלחה דוד לוי