המקום הנבחר

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 15/03/21 15:38 ב בניסן התשפא

שאלה

שלום כבוד הרב,

בפרשת משפטים,

ישנו הפסוק "הנה אנכי שולח מלאך לפניך: לשמרך בדרך ולהביאך אל המקום אשר הכינותי" (שמות,כ"ג)

הכתב עד עתה מציין את המקום כמקום אשר "יבחר",ואילו בפסוק אשר מצויין מעלה - המקום כבר מוכן וידוע.(הכינותי)

אם המקום מוכן למה המקרא מציין את המקום כ"יבחר"?

תודה מראש,

בריאות וחג חירות שמח.

תשובה

שלום

אני לא בטוח שהבנתי את השאלה.

בתורה כשכתוב 'המקום אשר יבחר ה' ' מדובר על מקום השראת השכינה - במשכן או במקדש. ואלו מקומות שנבחרו אחר כך (בשילה, בנוב, בגבעון ובירושלים)

בפסוק הזה שהבאת מדובר על ארץ ישראל, והיא כבר נבחרה והוכנה (כמו שכתוב בתהלים "בהיותכם מתי מספר כמעט וגרים בה").

לכן לכאורה אין פה שום סתירה

אלא אם כן לא הבנתי את השאלה

כל טוב