הכשרת כלים

חדשות כיפה רבני כושרות 16/01/22 23:13 יד בשבט התשפב

שאלה

שלום לכבוד הרב,

אשמח לעצתך בנוגע לשתי סוגיות:

א. בעלי החמיץ זיתים חריפים בצנצנת ענקית, לא זכור לו מאין קיבל את הצנצנת מכיוון ששנים עברו מאז לכן לא ברור אם היא הגיעה מבית ששומר כשרות או לא. הוא די בטוח שלפני הכנת הזיתים הטביל את הצנצנת הגדולה 24 שעות בדלי ענק אבל יש איזשהו ספק, בעזרת כף גדולה הוא העביר זיתים מהצנצנת הגדולה לצנצנות קטנות. מה דין הכף וכל הצנצנות והזיתים?

ב. לפני כמה חודשים בזמן שעירבבתי נודלס רותחים בסיר בעזרת מלקחיים מפלסטיק עלתה השאלה לגבי מקורם של המלקחיים וכנראה שמקורם בביתי מימי רווקותי לפני שחזרתי בתשובה (מלפני 12 שנה) ואולי שומשו בתהליך הכנת מאכלים בשריים וחלבים, אני לא באמת זוכרת, ראוי לציין שכעבור מעט מאוד זמן הפכתי טבעונית ואולי בכלל היו ברשותי מאותו רגע שנהייתי טבעונית ולא לפני, הבעייה שאני לא זוכרת, בעלי טוען שלפני שנים הגעלנו אותם. הם לא בשימוש יותר בבית אבל השאלה היא מה דין הסיר ושאר הכלים בבית בעקבות המגע עם המלקחיים?

בתודה מראש, טו בשבת שמח ובשורות טובות,

שני

תשובה

שלום וברכה

א. בדיעבד יש להקל ולא לאסור את הזיתים והכלים.

ב. אם בעלך אומר שהגעלתם איני רואה מקום לחשש.

בברכה

יצחק דביר