הכנת ג'חנון בשבת

חדשות כיפה רבני כושרות 29/10/19 22:35 ל בתשרי התשפ

שאלה

שלום,

רציתי לדעת האם אפשר לפני כניסת שבת להשים בצק ג'חנון בתוך סיר עם מים ולאחר מכן להניח את הסיר על הפלטה,ובשבת בבוקר לאכול מן הג'חנון(להוריד את הסיר של הג'חנון ישר מהפלטה,לא להחזיר אותו או להזיז אותו),תודה

תשובה

שלום וברכה

לרוב הדעות הפלטה נחשבת כגרופה וקטומה, ולכן מותר להניח עליה אוכל שאינו מוכן מערב שבת.

במקרה זה יש להקפיד שלא להזיז את סיר הג'חנון, לא לפתוח את הכיסוי, ולא לכסות אותו בכיסוי נוסף - עד שהוא יהיה מוכן לאכילה.

בברכה

יצחק דביר