הילולה

חדשות כיפה הרב אבנר בן יוסף 28/11/21 20:13 כד בכסלו התשפב

שאלה

הדלקתי נר להילולה ,הכל סבבה אני ביקשתי ישועות והכל היה בסדר גמור,סיימתי לבקש ו.

לפני כמה ימים נפטר מישהו שאני מכירה והלב שלי שבור מיזה,אז שאלתי בגוגל האם הנשמות מסוגלות לראות אותנו ופתאום נתקלתי בכתבה שרשום בה שאסור בשום פנים ואופן להתפלל בקברי צדיקים ולבקש ישועות,ואני עשיתי ככה בטעות כשהדבקתי נר להילולה ביקשתי מהצדיק ומבורא עולם ישועות ואני חוששת שזה יקרא עבודה זרה ,אשמח שתעזור לי..

תשובה

שלום וברכה,

מותר ללכת להתפלל על קברי צדיקים.

כאשר הולכים לקברי צדיקים לא מתפללים לצדיק, אלא מתפללים להקב"ה שבזכות הצדיק ישמע את תפילותייך.

בשורות טובות