החלפת שם

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 07/01/21 00:41 כג בטבת התשפא

שאלה

שלום..

כבר תקופה ארוכה אני שוקלת להחליף שם כי נולדתי עם שם לועזי ואני מרגישה שהוא חוסם לי כל דבר אפשרי...מבחינה בריאותית ...כלכלית ואישית ...כל יום צץ לי משהו אחר בחיים ...אני לא רואה אור ...לקחתי על עצמי צניעות ...לנסות להתקרב לבורא אבל מרגישה שזה עדיין לא מספיק ...אני רוצה שם עיברי !! האם כדאי או מומלץ החלפת שם??

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

בודאי שיהודי צריך שם יהודי, אבל מעל הכל אדם צריך לשנות את עצמו ואז גם שינוי השם מועיל, אבל שינוי שם בלא שינוי והשתפרות עצמית, אין בכך מעלה כל כך גדולה, דהיינו השינוי של האדם הוא קודם לכל השינויים האחרים.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ