הזעקת המשטרה בשבת בימי הקורונה

חדשות כיפה הרב יוסף אלנקווה 07/09/20 11:46 יח באלול התשפ

שאלה

שלום כבוד רב.

ברצוני לשאול: האם מותר להזעיק את המשטרה בטלפון בשבת, כאשר מנייני התפילה בבית הכנסת או בחוץ בימי הקורונה, מתקיימים בניגוד להנחיות משרד הבריאות, דהיינו ללא מסכות וללא שמירת מרחק, ומסכנים את חיי המתפללים.

תודה רבה.

תשובה

שלום רב.

מזה חצי שנה שאנו נמצאים בתקופת נגף עולמי ומתפללים שמהרה תכלה שנה וברכותיה

מציאות זו הביאה אותנו לצאת להתפלל ברחובה של עיר על מנת לאפשר קיום תפילה ומאידך לשמור על כללי הריחוק הנדרשים.

היתרון במניני החצירות מבחינת המגיפה שאנשים לא נקהלים בבנין אחד ממוזג אלא מתפללים ברחובה של עיר במקום פתוח.

עם זאת חובה על כל המתפללים בכל מקום שהוא להקפיד ולשמור על ההוראות בבחינת ואהבת לרעך כמוך ובבחינת לא תעמוד על דם רעך.

ברוך השם הציבור התורני ממושמע ומקפיד על קיום ההוראות אולם לצערנו אנו נפגשים עדיין עם אנשים שמתעלמים מההוראות מסכנים את זולתם ומסכנים את עצמם בתחושה שלי זה לא יקרה.

אינני חושב שצריך להזעיק משטרה גם לא בימי חול אלא חשוב לדבר עם האנשים עם המנהיגים ועם הרבנים שיסבירו לאנשים כמה הענין מסוכן.

ובימי שבת בוודאי איני חושב שזה מוגדר כפיקוח נפש המצריך הזמנת משטרה.

אם יש מנין מסויים סרבן בטיחות אז כדאי לפנות לרב העיר שיעמידם על טעותם וחמירא סכנתא מאיסורא.

והשם יצילנו ונכתב ונחתם לאלתר לחיים טובים ולשלום אמן