הזמנת סבא מת לחתונה

חדשות כיפה הרב אבנר בן יוסף 27/06/22 21:51 כח בסיון התשפב

שאלה

שלום רב כבוד הרב, הבן שלי מתחתן באמצע יוני בע״ה. שמענו שהוא צריך ללכת לקבר של הסבים שלו ״להזמין״ אותם לחתונה. האם זה נכון? ואם כן מתי הוא צריך ללכת? (כי אני חושבת שחתן לא יכול ללכת לבית הקברות לפני חתונתו)והאם הוא יכול ״להזמין״ את 2 הסבים המתים באותו ביקור או שהוא צריך ללכת בנפרד לכל אחד מהם? תודה רבה

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה,

יש הנוהגים ללכת ולהזמין את הנפטרים לחתונתם, ויש שאינם נוהגים כן.

המקור לכך זה בדברי הזוהר הקדוש (בפרשת פנחס), שמציין שם שנשמות ההורים של החתן והכלה, באים להשתתף בשמחת בניהם ובנותיהן.

ההולך להזמין את הסבים שלו או הוריו, יכול ללכת ולהזמינם באותו ביקור שעושה בבית העלמין.

ברכה והצלחה

ובשורות טובות

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן